Evenimentul Zilei > International > Japonia: Cel puţin 25 de morţi şi peste 50 de dispăruţi, în urma taifunului Talas
Japonia: Cel puţin 25 de morţi şi peste 50 de dispăruţi, în urma taifunului Talas

Japonia: Cel puţin 25 de morţi şi peste 50 de dispăruţi, în urma taifunului Talas

Echipele de salvare au reluat, azi, căutările în Japonia, după trecerea taifunului Talas, în urma căruia au murit cel puţin 25 de persoane şi mai mult de 50 sunt date dispărute în vestul ţării, relatează Agerpres.

Ploile torenţiale, aduse de taifun ajuns, sâmbătă, pe coastele Japoniei, au provocat revărsarea râurilor, inundaţii şi alunecări de teren.
"Încercăm să aducem situaţia sub control. Electricitatea este întreurptă, iar distrugerea şoselelor ne împiedică vehiculele să intre în zonele sinistrate", a explicat un responsabil al serviciului de pompieri din oraşul Tanabe, prefectura Wakayama, cea mai afectată de dezastre. La Nachikatsuura, un pod feroviar a fost luat de ape, imaginile de televiziune arătând copaci rupţi şi case distruse.
"Vom face tot posibilul pentru a salva vieţile şi a-i găsi pe dispăruţi", a declarat, astăzi dimineaţa, noul premier Yoshihiko Noda, instalat vineri în fruntea guvernului în locul lui Naoto Kan, criticat pentru modul în care a gestionat catastrofele din 11 martie.
Taifunul a părăsit, ieri, arhipelagul nipon şi se află deasupra Mării Japoniei, fiind trogradat ca furtună tropicală, dar vântul şi ploile au rămas violente după trecerea sa, împiedicând operaţiunile de căutare

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: