Populaţia tot mai îmbătrânită a Japoniei se află permanent în căutarea elixirului tinereţii.
Ultima modă este o dietă bazată în special pe colagen, care a dus chiar la apariţia „restaurantelor de frumuseţe“, scrie „The Daily Telegraph“. Felul de mâncare preferat este un bol de supă în care plutesc bucăţi de colagen translucide şi fără gust, alături de legume sau bucăţi de carne sau peşte. Meniul include şi alte specialităţi bogate în proteina miraculoasă, precum picioare de porc, aripioare de rechin sau piele de găină. De această tendinţă profită şi supermarketurile, care promovează produse bogate în colagen: tăiţei, dulciuri sau suplimente nutritive.
Nutriţioniştii susţin însă că puterea de întinerire a colagenului este doar un mit. Părerea lor pare a nu fi luată în seamă, japonezii fiind renumiţi pentru tenacitatea cu care caută sau adoptă tratamente de înfrumuseţare neobişnuite sau chiar extreme.