James Holmes (24 de ani) va fi judecat pentru 12 acuzaţii de crimă de gradul întâi, 12 acuzaţii de crimă cu maximă indiferenţă şi 116 capete de acuzare pentru tentativă de omor.

În atacul armat, 12 persoane au murit şi 58 au fost rănite, după ce asasinul a deschis focul într-o sală de cinema aglomerată, în 20 iulie. Ieri, mai erau spitalizate 10 victime, patru dintre ele în stare critică.

Ashley Moser, grav rănită, mama unei fetiţe de 6 ani care a fost ucisă în atentatul din Aurora, lngă Denver, a pierdut o sarcină, a anunţat familia acesteia, sâmbătă. Holmes este acuzat şi că şi-a umplut apartamentul cu explozbili, care ar fi putut arunca în aer întreaga clădire, dacă ar fi fost detonaţi. Autorităţile au avut nevoie de câteva zile pentru a dezactiva toate „capcanele”.

Avocaţii apărării susţin că Holmes se afla sub tratament psihiatric la Universitatea din Colorado, şi era în curs de abandonare a unui doctorat în ştiinţe neurologice.

Se pare că tânărul de 24 de ani ar fi trimis un caiet şi desene cu planurile sale de atac psihiatrului de la universitate. Avocaţii criminalului acuză procurorii de scurgere de informaţii către presă, ce pune în pericol dreptul la un proces drept pentru clientul lui.
Procurorii urmează să decidă dacă vor cere pedeapsa capitală pentru Holmes. Din anul 1976 de când a fost reintrodusă pedeapsa cu moartea, un singur om a fost executat.
Un pastor nigerian ar fi prezis atacul

În presa americană au fost publicate informaţii potrivit cărora un pastor ar fi prezis masacrul din Colorado. Pastroul T.B. Joshua a a firmat, în timpul unei ceremonii desfăşurate pe 10 iunie, cu o lună înainte de teribilul atac de la cinematograf, că "naţiunea americană ar trebui să se roage".

"Văd un bărbat înarmat într-o mulţime. Mulţi oameni vor fi ucişi înainte să îl aresteze", potrivit lui T.B. Joshua.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/FIg5QXdesjk" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>