Jaful de la Otopeni

Jaful de la Otopeni

Revista presei.

Adevărul

Jaful de la Otopeni Călătorii sunt scandalizaţi de cursul „haiducesc“ de la casele de schimb valutar şi de specula practicată în localurile de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“.Pe Aeroportul Otopeni, unul dintre cele mai mici din Europa, serviciile sunt ca-n România. Preţurile, în schimb, sunt mai mari ca pe Barajas din Madrid sau Heathrow din Londra.

Dacă ai de aşteptat pe Aeroportul „Henri Coandă“, e mai bine să vii cu provizii de acasă: apă, mâncare, ceai sau cafea la termos. Dacă eşti comod sau ai uitat, ai face bine să te asiguri că ai portofelul burduşit de bancnote înainte de-a cere o apă, un suc, un sandvici pe la magazinele, barurile sau restaurantele din aeroport. Libertatea

Cioacă vrea la Strasbourg

Poliţistul Cristian Cioacă şi hackerul Marius Niţu au fost audiaţi, azi, la Curtea de Apel Braşov, în procesul privind violarea căsuţei de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, dispărută din toamna lui 2007.

Soţul ei, Cioacă, a cerut instanţei revocarea controlului judiciar pentru a putea pleca în afara ţării, ca să facă plângere la Strasbourg. De asemenea, rudele Elodiei au cerut 200.000 de lei, drept daune morale pentru defăimarea fiicei lor.

România Liberă

Studiile în străinătate, privite chiorâş de universitătile româneşti

Doua tinere cu stagii de pregatire in strainatate si lucrari stiintifice publicate in reviste importante spun ca au fost umilite de universitati de prestigiu din Romania in momentul in care au incercat sa se reintegreze in sistemul de invatamant autohton. Dupa ce a obtinut doctoratul in inginerie chimica la 27 de ani, Mariana Neamtu nu a primit permisiunea sa se inscrie la concursurile de promovare organizate de Universitatea Tehnica din Iasi.

Desi tinerei i-a fost apreciata contributia stiintifica, i s-a imputat faptul ca aceasta s-a evidentiat, "din pacate, numai in cadrul unor colective de cercetare din exterior". Cercetatoarea a primit aviz negativ din partea sefului ei de catedra deoarece "nu a contribuit la dezvoltarea bazei materiale a laboratoarelor didactice si nu se bucura de aprecieri favorabile din partea nici unui coleg".

Cotidianul

Peştişorii de la Ministerul Culturii, ghiftuiţi politic

Acvariul de la minister face valuri: Paleologu hrăneşte peştii anual cu 1.163 de euro, în vreme ce Iorgulescu îi „suprahrănea“ înzecit. Specialiştii intervin. Acvariul de la Ministerul Culturii se tine bine.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat pentru Cotidianul că a tăiat din fondurile alocate hranei peştilor din acvariul instituţiei, părându-i-se că acestea erau exagerate. La ora actuală, pentru consumul alimentar anual al celor 40-50 de ciclide africane, originare din lacul Malawi (Mozambic), sunt puşi deoparte 1.163 de euro, dar reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului (MCCPN) au explicat că nu vor fi cheltuiţi în totalitate. Deocamdată, pe hrana peştilor au fost daţi 300 de lei noi. În documentele instituţiei nu sunt bugetate decât cheltuielile legate de mâncarea peştilor, nu şi de întreţinerea acvariului. Potrivit reprezentanţilor MCCPN, acvariul, cu actualele exemplare de ciclide africane, există la minister de doi-trei ani.

Ziua

Puşcăria la masa Guvernului

Seful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, Emilian Vasile Cutean, a fost condamnat ieri de Judecatoria Sectorului 1, la cinci ani de inchisoare, cu executare, pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, alaturi de complicele sau, Daniela Sbarcea, fost director economic la SSPR.

Emilian Cutean a fost condamnat pentru ca in decembrie 2004, in calitate de secretar de stat, a detur­nat trei miliarde de lei vechi, din fondurile institutiei pe care o conducea, in folosul Asociatiei de revolutionari "Club 22 CC", pe care tot el o pastorea. Emilian Cutean isi avea domiciliul intr-un luxos imobil din str. Mircea Eliade (Cartierul Primaverii) unde din 1990 isi are sediul si Asociatia "Club 22 CC", al carei presedinte este de la infiintare. Cutean a reusit sa-si faca mutatie in sediul asociatiei sale, gratie unor fosti sefi

Jurnalul Naţional

Omul care citeşte oraşul în Braille îşi salvează prietenul

Zâmbeşte adesea, are pleoapele întredeschise şi printre ele i se văd ochii albi, de parcă înăuntru Dumnezeu plămădeşte un om proaspăt şi bun. Sau parcă un pământ nou se crapă de ziuă neîncetat. Privindu-i ochii orbi mi-am spus că atunci am văzut prima oară. Nu vede acest text, dar îşi dă doctoratul, singur păşeşte pe bâjbâite, dar se pregăteşte pentru Turul Mănăstirilor României, ca să salveze viaţa unui prieten. Florin Georgescu se uită alb prin oameni şi nu cerşeşte milă. O dăruieşte.

La 14 ani a orbit. Vederea lui s-a retras în sine, închegându-se (pentru totdeauna?) în cea mai dragă imagine pe care a văzut-o pe vremuri: "Praful galben-roşiatic al Bărăganului într-o după-amiază de vară şi câmpia verde şi unduitoare, ca o mare pe care dacă o priveşti mult timp te ia ameţeala". Florin spune că această imagine îl emoţionează când îşi întoarce gândurile în copilărie. Niciodată nu a văzut perfect, circa 80% din capacitatea normală a unui om, dar asta era mult.

Gândul

Elevii vor da bacul doar cu buletinul, profesorii vor fi cazaţi la două stele

De la restricţionarea mersului la toaletă şi controlarea wc-urilor, la cazarea la pachet a preşedinţilor comisiilor de evaluare, măsurile antifraudă ce pri­vesc bacalaureatul din acest an au făcut autorităţile să-şi pună imagina­ţia la contribuţie.

De departe, cele mai drastice condiţii prevăzute pentru examenul ce va începe săptămâna viitoare vor fi aplicate în Capitală. Atât de drastice încât încalcă metodologia de desfăşurare a bacalaureatului prevăzută de Ministerul Educaţiei (MECI).

Ne puteți urmări și pe Google News