Iuliana Tudor, "zâna cea bună" din TVR

Iuliana Tudor, "zâna cea bună" din TVR

Prezentatoarea celei mai urmărite emisiuni de divertisment a TVR se mobilizează în ajutorul sinistraţilor.

"Am cerut şi de la românii greu încercaţi de perioada de criză financiară, dar am şi băgat mâna în buzunarele celor care au mult, pentru a-i determina să doneze măcar puţin", este concluzia Iulianei Tudor, prezentatoarea celei mai urmărite emisiuni de divertisment din TVR, "O dată-n viaţă!", după prima ediţie specială a emisiunii.

În 23 iulie, vedetele prezente în platou au încercat, cu donaţii importante, să încurajeze spiritul de solidaritate al românilor.

"Prima ediţie specială a fost un succes. Deja am reuşit să schimbăm în bine vieţile a câtorva oameni - o familie de bătrâni (80 şi 84 de ani) şi o familie de tineri cu doi copii îşi pot continua viaţa într-un nou cămin. În conturile deschise pentru campania «Învinge Apele» au început să intre sume importante, sume care au venit atât din ţară, cât şi de la românii de peste graniţe", spune Iuliana Tudor, care, deşi convalescentă, a lăsat concediul medical deoparte pentru a se implica în campania de ajutorare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următorul proiect umanitar în care Iuliana se va implica este ediţia 2010 a Galei Crucii Roşii, programată pentru această toamnă. Despre acesta , Iuliana Tudor spune că este "un proiect greu, dar în care m-am implicat cu toată energia".

Sezonul şapte al emisiunii "O dată-n viaţă!" va debuta în prima zi din luna octombrie, iar prezentatoarea, uşor misterioasă, spune că va suferi mici modificări.

"Reţeta emisiunii rămâne, în mare, aceeaşi. Cred că tocmai prin faptul că nu ne-am abătut de la principiile cu care am pornit la drum în proiectul «O dată-n viaţă», acum trei ani, am reuşit să rămânem în topul preferinţelor. Însă noutatea şi doza de imprevizibil a fiecărei emisiuni vor fi date de invitaţii din platou - veţi întâlni personalităţi şi din alte domenii decât au fost cele invitate până acum. Vor fi nume cu greutate care, «o dată-n viaţă», se vor pune în ipostaza de reprezentant al folclorului. Vor fi şi multe surprize din punct de vedere al repertoriului ales pentru momentele artistice - melodiile cântate în emisiune vor aduce un plus de originalitate show-ului. Şi ar mai fi ceva… o surpriză despre care chiar nu vă pot da acum mai multe detalii!..."

INTERVIU

"Nu trăiesc liniar, planificându-mi fiecare zi"

Te vei întâlni cu sinistraţii din zona de nord-est a ţării? Anul acesta, starea mea de sănătate nu-mi permite să mă deplasez. Vă imaginaţi că deplasarea pe teren ar fi fost primul lucru pe care l-aş fi făcut.

Mă implic, însă, din Bucureşti, ţinând legatura cu familiile pe care le prezentăm, dar şi cu autorităţile locale, pentru a şti exact care este situaţia, care sunt nevoile imediate ale acestor oameni.

Ce proiecte ai în plan personal? E momentul să ai un copil? Am mai spus… Când va fi să vină… Se va întâmpla! Viaţa mea personală, pe care încerc să o păstrez departe de lumina reflectoarelor, nu are "proiecte". Nu trăiesc liniar, planificându-mi fiecare zi...

Cânţi foarte frumos. Te gândeşti să scoţi un album cu muzică populară? E o idee amânată fără termen. Voi vorbi despre asta când proiectul va fi gata…

Te gândeşti să joci în film? Ar fi... Nu m-am gândit niciodată la asta, nu ştiu dacă am talent actoricesc, dar dacă un regizor ar considera că sunt potrivită într-un asemenea context, şi dacă proiectul ar fi unul de încredere, aş da curs invitaţiei.

Crezi în spiritul de solidaritate al românilor? Când o piaţă de 50.000 de oameni îţi răspunde într-un glas "suntem români", şi asta fără excepţie geografică, nu ai cum să spui că poporul ăsta nu mai simte împreună. Esenţial este,însă, aşa cum am mai spus-o de multe ori, să nu fie înşelaţi.

Doar adevărul şi lucrurile cu adevărat valoroase îi mai determină să se comporte ca o comunitate şi nu doar ca o populaţie. Au rămas puţine astfel de lucruri, dar există!

Schimbările din conducerea TVR te-au afectat? Dimpotrivă. Personal, am foarte mari speranţe în ceea ce-l priveşte pe noul preşedinte al TVR, mai ales că vorbim despre un om de presă, calitate esenţială pentru această poziţie. Din această perspectivă, am certitudinea că va credita şi va susţine oamenii cu adevărat valoroşi, iar nu mediocritatea.

Îmi doresc, evident, ca divertismentul să fie una dintre priorităţile Domniei Sale, ştiut fiind că orice televiziune are ca motor de imagine şi audienţă divertismentul.

"O DATĂ-N VIAŢĂ!"

Trupa Phoenix sare în ajutorul sinistraţilor

  • Vineri, de la ora 21.10, la TVR 1, în cea de-a doua ediţie specială a emisiunii "O dată-n viaţă!", ce s-a alăturat demersului TVR de întrajutorare "Învinge Apele", îi vom vedea pe CRBL, Margareta Pâslaru, Stela Popescu, Daniela Nane, Marcel Pavel, dar şi alte nume importante ale showbizului românesc. La finalul spectacolului, reunită special pentru această ediţie specială, trupa Phoenix va susţine un microrecital.

"Toţi au ales să se implice personal în campania noastră: Marcel Pavel, Nico, CRBL, Maia Morgenstern, Margareta Pâslaru, Fuego, Elena Gheorghe, Ileana Stana Ionescu, Marius Bodochi. Emisiunea se va încheia cu un moment special, un microrecital Phoenix. Nicu Covaci a fost cel care s-a implicat activ în susţinerea oamenilor afectaţi de ape, organizând un concert caritabil în Bucureşti şi participând la Campania «Învinge Apele», în cadrul show-ului «O dată-n viaţă»", dezvăluie prezentatoarea emisiunii, Iuliana Tudor.