O declaraţie în acest sens a fost făcută de un reprezentant al serviciilor penitenciare din Ucraina, Igor Andruşko. "Doamna Timoşenko a părăsit deja penitenciarul pentru arest preventiv din Kiev", a confirmat el pentru RIA Novosti, fără să ofere alte detalii.

Potrivit publicaţiei electronice Ukrainskaia Pravda, fostul premier ucrainean a fost transferată într-o colonie din regiunea Harkov. În prezent, Timoşenko s-ar afla la trei ore de mers până la noul loc de detenţie, unde este aşteptată. Transferul Iuliei Timoşenko a început în această dimineaţă, în jurul orei 05:00, ea fiind transportată într-un scaun cu rotile, întrucât nu se poate deplasa fără ajutor, din cauza unor dureri de coloană.
La penitenciarul din Harkov i s-ar fi pregătit un alt scaun cu rotile, mai scrie Ukrainskaia Pravda.

Şapte ani pentru abuz de putere
Tribunalul Peciorsk din Kiev a condamnat-o, în octombrie, pe Iulia Timoşenko la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, în afacerea cu gazele ruseşti din ianuarie 2009, când a autorizat, fără aprobarea guvernului, în calitate de prim-ministru, semnarea contractelor de import şi tranzit de gaze naturale din Rusia, la un preţ considerat dezavantajos pentru Kiev.

Curtea de Apel din Kiev a făcut publică, ieri, decizia completă cu privire la respingerea recursului împotriva sentinţei date, calificând ca "neîntemeiate" declaraţiile lui Timoşenko, că atât în timpul detenţiei preventive, cât şi în timpul procesului, i-ar fi fost refuzat dreptul de a se apăra.