Postul de televiziune japonez Fuji TV a difuzat în cursul zilei de astăzi imagini filmate săptămâna trecută la Paris în care apare un bărbat prezentat sub numele de Kim Jong-Nam, fiul cel mare al lui Kim Jong-il.

Potrivit televiziunii japoneze, Kim Jong-Nam se afla la Paris pentru a se întâlni cu un neurochirug francez. Medicul ar fi părăsit apoi Franţa cu destinaţia Phenian. Numele chirugului nu este cunoscut, iar chipul său nu se putea distinge în imaginile filmate pe aeroportul Charles de Gaulle.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu destinaţia sa, medicul  ar fi declarat doar că merge la Beijing, un punct de tranzit obligatoriu pentru cei care vor să ajungă în Coreea de Nord.

Starea de sănătate a „Iubitului conducător” face obiectul a numeroase zvonuri, după ce acesta nu a asistat, pe data de 9 septembrie, la parada organizată cu ocazia aniversării a 60 de ani de la fondarea regimului de la Phenian.

Autorităţile sud-coreene au estimat că liderul nord-coreean a suferit un atac cerebral, însă consideră că nu a fost înlocuit încă la cârma statului.