Evenimentul Zilei > Economie > Italia, una dintre cele mai „infectate” țări, redeschide aeroporturile. Vezi când și de ce
Italia, una dintre cele mai „infectate” țări, redeschide aeroporturile. Vezi când și de ce

Italia, una dintre cele mai „infectate” țări, redeschide aeroporturile. Vezi când și de ce

Toate aeroporturile italiene se vor putea redeschide începând cu 3 iunie

Anunțul a fost făcut, miercuri, de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurilor, Paola De Micheli.

„Va fi posibilă redeschiderea tuturor aeroporturilor începând cu 3 iunie, când vor fi din nou permise transferurile interregionale şi internaţionale”, a explicat Paola De Micheli în faţa deputaţilor, în timp ce peninsula iese treptat din cele două luni de izolare impuse pentru a opri epidemia de coronavirus.

Până în prezent, în „Cizmă” au fost confirmate 227.000 de infestări cu virusul chinezesc, din care au fost vindecate 129.000 de personae și au murit 32.169 de oameni. În marea lor majoritate persoane de vârsta a treia.

Dar în ultimele două zile numărul morților a scăzut sub 100 de oameni, pentru prima data după două luni.

Cu o economie profund afectată de pandemie, Italia și-a propus să-și relanseze economia. Rămâne de văzut cum va fi cu turismul care este, poate, cel mai important segment economic. Milioane de italieni trăiesc din turism și acum au ajuns la limita supraviețuirii văzîndu-și afacerile falimentare.

Nu mai vorbim de sutele de mii de romîni care trăiesc și muncesc în peninsulă. Unii sechestrați acolo, alți blocați în țară, fără posibilități de a se întoarce la munca lor care, oricum, e destul de nesigură în aceste vremuri.

Din 3 iunie vom vedea rezultatele acestei măsuri radicale.