Italia închide ambasada din Damasc şi suspendă relaţiile diplomatice cu Siria

Italia închide ambasada din Damasc şi suspendă relaţiile diplomatice cu Siria

Italia şi-a rechemat personalul diplomatic din Siria, a închis ambasada de la Damasc şi a suspendat relaţiile diplomatice cu Siria, a anunţat,azi, Ministerul de Externe de la Roma, preluat de agenţiile de presă internaţionale.

Ooficialii italieni susţin că decizia se bazează pe raţiuni de securitate şi reprezintă un protest vehement al Italiei faţă de "violenţele inacceptabile pe care regimul sirian le comite împotriva propriilor săi cetăţeni", citează Reuters.

Ambasadorul Italiei la Damasc fusese rechemat luna trecută. Anterior, Marea Britanie, Canada, Franţa, Spania şi Statele Unite ale Americii au anunţat închiderea ambasadelor lor la Damasc.

Recent, ţările occidentale le-au cerut din nou Rusiei şi Chinei să li se alăture în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se pune capăt violenţelor în Siria, însă Moscova şi Beijingul au rămas în opoziţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

China şi Rusia, în calitate de state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, au blocat două rezoluţii de condamnare a represiunilor regimului preşedintelui Bashar al-Assad împotriva mişcării populare declanşate la 15 martie anul trecut şi care s-a soldat cu peste 7.500 de morţi, conform Naţiunilor Unite.