''Cabinetul a decis în unanimitate că guvernul israelian nu va negocia cu un guvern palestinian care se sprijină pe Hamas, o organizaţie teroristă ce face apel la distrugerea Israelului'', se precizează într-un comunicat al biroului premierului israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit AFP, citată de Agerpres.

''Israelul va lua, de asemenea, un anumit număr de măsuri ca răspuns la gesturile unilaterale'' ale palestinienilor, adaugă comunicatul, publicat la încheierea unei reuniuni de cinci ore a cabinetului de securitate, din care fac parte cei mai importanţi miniştri. Nu au fost însă făcute imediat precizări referitoare la măsurile avute în vedere.

De asemenea, într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acordul de reconciliere palestiniană este 'un pact care omoară pacea' şi 'un enorm pas înapoi'.

Mmişcarea palestiniană Hamas, pe care Israelul o consideră organizaţie teroristă, a semnat miercuri la Gaza un nou acord de reconciliere cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), condusă de Mahmoud Abbas, care prevede formarea unui guvern de ''uniune naţională'' şi desfăşurarea de alegeri la sfârşitul anului.