Scotland Yard-ul şi serviciile de informaţii britanice au reevaluat ameninţarea împotriva delegaţiei israeliene, după atentatul sinucigaş de la 18 iulie împotriva unui autocar cu turişti israelieni în Bulgaria,

Guvernul israelian a trimis agenţi din serviciul său de securitate internă, Shin Bet, pentru a-şi proteja delegaţia olimpică. În acelaşi timp, serviciul de informaţii israelian, Mossad, a trimis în Europa o echipă, cu numele de cod Baioneta, în căutarea unei grupări teroriste suspectate de legături cu Iranul şi Hezbollahul.

Unitatea specială de intervenţii a Gărzilor Revoluţionare iraniene a recrutat mai mulţi europeni convertiţi la Islam, între care doi germani, doi britanici şi un suedez, potrivit experţilor în securitate citaţi de jurnaliştii briatnici.
Septembrie Negru

Atentatul cu bombă din Burgas a cauzat temeri cu privire la o repetare a atentatului de la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, revendicat de organizaţia palestiniană „Septembrie Negru”, în care au fost ucişi 11 atleţi şi antrenori israelieni.

Unul dintre presupuşii terorişti căutaţi de agenţii israelieni înainte de JO de la Londra este un bărbat care deţine un paşaport american cu numele de David Jefferson. Acesta a fugit după atentatul din Bulgaria, afirmă The Sunday Times.

Poliţia bulgară, CIA, FBI şi Interpolul încearcă să-l identifice pe autorul atentatului de la Burgas, care a ucis cinci israelieni şi pe şoferul autocarului bulgar, într-un atac pe care americanii îl consideră „caracteristic” pentru Hezbollah.