Statele Unite au convocat această conferință pentru a pune bazele unei relansări economice palestiniene, în conformitate cu planul de pace prezentat recent de ginerele lui Trump, Jared Kushner, scrie Debka.

Anul trecut, Israelul a început să deducă din viramentele către Autoritatea Palestiniană sumele deturnate de regimul de la Ramallah pentru a plăti alocațiile familiilor de teroriști palestinieni condamnați.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a refuzat însă să accepte această reducere, preferând să își lase economia în stare de faliment.

În virtutea acordului propus acum de premierul Netanyahu, Israelul va continua să deducă aceste sume, dar va renunța la taxele pe care le percepea pe combustibilul livrat palestinienilor. Această decizie ar genera venituri de 50-55 de milioane de dolari pe lună pentru bugetul palestinian.

Statele Unite și Israelul speră că o bunăstare în regiunea palestiniană ar crea o presiune din partea populației asupra liderilor lor de a accepta planul de pace al lui Trump