Draga Mos Craciun, m-am gandit sa-ti scriu din timp pentru ca am multe de cerut, de reclamat. In primul rand, vreau sa-ti spun ca te invidiez pentru ca nu ai o problema cu traficul. Nu stiu de ce, dar prima mea dorinta e sa-mi lasi renii sub pom ca sa pot sa zbor si sa nu mai fiu nevoit sa-mi pierd ziua in masina, blocat prin intersectii.

In al doilea rand, daca ai timp cateva secunde, te-as ruga sa-mi explici si mie acest an nebun, cu tot ce s-a intamplat in Romania si sa-mi spui la ce sa ma astept in 2008.

N-o sa te rog sa-l faci pe Basescu sa se impace cu Tariceanu, nici macar tu nu ai o asemenea putere, dar poate-mi explici fuziunea dintre PLD si PD, din care n-am inteles nimic. Sau poate ca nu trebuie.

Draga Mos Craciun, in afara de reni, nu-mi doresc alt cadou, dar astept de la tine sa rezolvi problema sistemului sanitar. Sunt foarte bucuros ca, in sfarsit, oamenii nu mai suporta sa fie tratati precum vitele prin spitale si se revolta. Mesajele primite de la ei sunt dramatice si cred ca au ajuns si la tine. Ar trebui sa faci o sedinta cu asistentele si medicii din Romania si sa le explici incet, pe intelesul lor, ce rol au in societate. Sa le spui ca salariile mici nu sunt o justificare pentru lipsa de suflet.

Spune-le ca nimeni nu-i obliga sa practice o meserie pentru care n-au chemare intr-o tara si intr-o lume plina de alte posibilitati. Si as mai vrea sa faci o minune si sa ne ajuti si pe noi sa-i descoperim din prima pe acei medici pasionati de ceea ce fac si care se gasesc in fiecare spital, dar sunt marginalizati de lacomia si incompetenta majoritatii. A, si-ar mai fi ceva, nu poti sa faci cumva si sa ne scapi de Nicolaescu?

Draga Mos Craciun, ar mai fi si cativa ministri de schimbat, dar cred ca ti-ai irosi toate fortele si prichindeii au mare nevoie de tine si de darurile tale. Ai grija sa nu fii calcat in picioare cand ajungi la bradul din Piata Unirii, pentru ca Bucurestiul a fost lasat de izbeliste si nu are suficienti politisti, suficiente strazi sau suficiente autobuze. Am senzatia ca in aceeasi situatie sunt multe orase din tara.

In afara de sanatate pentru mine si pentru toti cei dragi, habar n-am ce sa-ti mai cer. Primul an petrecut de Romania in Uniunea Europeana nu a fost deloc plictisitor. Razboaie intre palate, un biletel corupt si o blonda focoasa, referendum, alegeri, vot uninominal, taxa auto. Sincer, n-am avut timp sa respiram, darmite sa ne plictisim. Ma gandesc cu groaza la ce va fi in 2008. Dar, cu Dumnezeu inainte!

Draga Mos Craciun, mai am o ultima rugaminte, fa ceva si rezolva misterul Elodiei. Te rog, intelege, chiar nu putem trece in noul an fara sa stim daca femeia traieste sau nu, cine e vinovatul si care e adevarul. In plus, voi putea sa scap de demonii de la OTV care discuta, fac vraji si prorociri in creierii noptii in jurul acestei intamplari care tine o natiune cu sufletul la gura. In fond, daca nu rezolvi aceasta problema, as pune pariu ca pe 25 decembrie n-o sa fii principalul subiect de conversatie in casele noastre.