Iris şi Smiley, campionii muzicii româneşti în 2008

Iris şi Smiley, campionii muzicii româneşti în 2008

"Naţionala de rock a României" a plecat acasă cu două trofee, iar cântăreţul a obţinut cele mai multe premii la Romanian Music Awards, patru.

Smiley este marele câştigător al Galei Romanian Music Awards 2008, desfăşurată duminică seara, la Iaşi, cu patru trofee obţinute în urma voturilor acordate de public. Deşi trupa Morandi se anunţa favorita ediţiei din acest an, cu şase nominalizări, „răsfăţatul“ galei a fost Smiley, care a câştigat la secţiunile Cea mai bună piesă pop, Cel mai bun solist, Cel mai bun debut şi Cel mai bun show (ultimul câştigat împreună cu trupa Simplu). Morandi şi-a adjudecat două premii: Cel mai bun album, pentru „N3xt“ şi Cel mai bun videoclip.

Dacă „debutantul“ Smiley a câştigat patru trofee, veteranii de la Iris au primit două trofee, pentru Cea mai bună trupă rock şi Cea mai bună interpretare live.

În ciuda ploii reci, la show-ul organizat de Music Channel în faţa Palatului Culturii au asistat circa 10.000 de spectatori, care s-au „delectat“ cu suficient playback şi cu replicile prezentatorilor Andreea Bănică, Mugur Mihăescu şi Răzvan Popescu (de la matinalul „Fabrica DeMentă“ - Radio 21). Andreea Bănică s-a ales, de altfel, şi cu un premiu la secţiunea Cea mai bună artistă, alegere mai mult decât surprinzătoare, având în vedere că vedeta a concurat cu voci ca Andra sau Loredana.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alex a obţinut două premii, pentru Cea mai bună selecţie a anului şi Cel mai bun site. De două ori a urcat pe scenă şi David DJ, pentru secţiunile Cel mai bun DJ şi Cea mai bună piesă dance.

„Brasil“, piesa anului

Titlul de Cel mai bun grup le-a revenit celor de la DJ Project, iar Cea mai bună trupă hip-hop a fost votată Paraziţii, care a lipsit însă de pe scena galei. Invitaţii speciali ai ediţiei, membrii forma- ţiei N.O.H.A. (cunoscută pentru hitul „Tu Cafe“) - care a interpretat doar două piese, spre dezamă- girea publicului - le-au înmânat băieţilor de la Akcent premiul pentru Cel mai exportat grup. Piesa anului a fost desemnată „Brasil“, semnată de Tom Boxer, Fly Project şi Anca Parghel. Artista, căreia i-a fost oferit şi un premiu special pentru întreaga carieră, a lipsit de la eveniment.