Evenimentul Zilei > Actualitate > Irene Pârvu, cu Naomi la semafor, în Paris
Irene Pârvu, cu Naomi la semafor, în Paris

Irene Pârvu, cu Naomi la semafor, în Paris

Prezentatoarea emisiunii matinale „710“, de la B1, a ales să-şi petreacă vacanţa la Paris. Capitala Franţei este destinaţia preferată a Irenei, pentru că a fost primul loc din străinătate pe care l-a vizitat, în 1992.

Parisul este genul de oraş în care nu te poţi plictisi orice ai face, fie că e vorba de o plimbare pe Sena cu vaporaşul, un maraton de cumpărături la Galeriile Lafayette sau poţi alege să trândăveşti pur şi simplu cu o cafea şi un croissant. Nu pot să spun că am vizitat tot ce se putea vizita, însă cu siguranţă am vizitat foarte multe. În ultima vreme merg să revăd doar locurile care m-au impresionat cu adevărat.
La Sainte-Chapelle şi Disneyland

De prima dată, cel mai mult mi-au plăcut luminile. Nu degeaba i se spune „Oraşul luminilor“. Şi dacă e să vorbim despre locuri frumoase, îmi plac Sainte-Chapelle, o capelă gotică impresionantă, situată lângă Notre Dame, şi La Conciergerie, închisoarea unde şi-au petrecut ultimele clipe Marie Antoinette şi Robespierre. Şi nu pot să nu menţionez Disneylandul. Este un loc în care poţi să te simţi copil… la orice vârstă! Nu trebuie să intraţi la nicio atracţie, doar să vă plimbaţi pe Main Street, să vă cumpăraţi o acadea şi să uitaţi că există dead-line-uri, şefi, soacre…

Naomi Campbell, la semafor

În ultima călătorie am văzut-o pe Naomi Campbell pe ChampsÉlisées. Era într-o rochie de seară şi a stat la semafor ca orice muritor de rând (tocmai o lăsase limuzina vizavi de restaurant), însoţită de un bătrânel care îi ajungea până la umăr… Mă întorc de fiecare dată cu drag la Paris, pentru că îmi place starea de spirit pe care ţi-o dă „Oraşul luminilor“.

Mai ieftin la Paris decât la Bucureşti

Şi nu este de neglijat nici faptul că, deşi pare absurd, este mai ieftin să-ţi faci cumpărăturile în Franţa decât pe Magheru. Din ce în ce mai mulţi români încep să-şi dea seama de acest lucru şi aşteaptă cu interes momentul în care şi comercianţii români se vor alinia pieţei europene. Se poate spune că Parisul este destinaţia mea preferată. În loc să le recomand apropiaţilor acest loc, mai bine îi iau cu mine! Mai ales pe mama, care s-ar vedea îmbătrânind în acest oraş plin de poezie…

CAZARE

Hoteluri pentru toate buzunarele

> Eu am găsit un raport bun calitate-preţ la Hotelul Ibis Bastille Opera, din reţeaua Accor. Este situat în centru, iar o cameră costă 85 de euro pe noapte.

> Pentru bugete mai restrânse, recomand hotelurile Etap, tot din reţeaua Accor. Preţul este în jur de 45 de euro, dar sunt situate la periferia oraşului.

> Pentru milionari, o opţiune deloc de neglijat este Hotelul Ritz, unde cea mai ieftină cameră costă 650 de euro pe noapte, însă este un preţ mic pentru privilegiul de a-i zâmbi Madonnei la micul dejun …

RESTAURANT


Un desert la „Mère Catherine“

> Ieftin şi bine se poate mânca la restaurantele vietnameze. Nu sunt un fan al bucătăriei franceze şi, dacă vreţi să evitaţi faimoasa supă de ceapă, încercaţi măcar o dată să intraţi într-un restaurant asiatic. Vă va costa 10 maximum 15 euro de persoană.

> Pentru o masă mai pretenţioasă, puteţi încerca „Maison de l'Alsace“, pe Champs-Élysées, unde un fel principal costă în jur de 30 de euro.

> Un restaurant drăguţ este în Montmartre, Place du Tertre, şi se numeşte „La Mère Catherine“ – au deserturi delicioase.

SFATURI


Cu metroul e mai convenabil

> Nu strică să vă luaţi o pelerină de ploaie sau măcar o umbrelă, pentru că plouă mult la Paris.

> În timpul zilei e bine să circulaţi cu metroul, pentru că traficul este infernal şi veţi pierde timp şi bani cu taxiul.

> Valiza trebuie să aibă cifru sau un lăcăţel, asta e valabil pentru toate zborurile care ajung pe Aeroportul „Henri Coandă“, din păcate.

> Dacă vă cere cineva bani pe stradă, spuneţi-i să vă lase în pace în româneşte. Metodă testată şi garantată 100%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: