Comandantul Forțelor Terestre ale Armatei Iraniene, Kiumars Heidari, a declarat că exercițiile "vor trimite un mesaj către inamicii noștri, anume că armata iraniană este mai pregătită decât oricând să contracareze orice agresiune".
Exercițiul a implicat unități blindate, de artilerie, forțe de reacție rapidă, de infanterie mecanizată, unități aeriene de luptă cu personal calificat în inginerie, telecomunicații și drone, precum și alte tactici modernizate, potrivit biroului de relații publice al armatei.
Exercițiul în mai multe etape a început cu o misiune de explorare efectuată cu drone de tip  Mohajer și elicopterele R-4.
Militarii din Brigada 55 Aeropurtată și din Brigada 25 de Reacție Rapidă au fost parașutați în zona țintă de către elicoptere CH-47 Chinook și Bell 214.
Armata iraniană susține că a obținut rezultate "record" în cadrul exercițiului care a presupus transportarea rapidă a militarilor pe suprafețe mari.
"Demonstrația de putere și transportul rapid al forțelor noastre, precum și sprijinul asigurat de elicoptere în cadrul tuturor etapelor exercițiului, sunt caracteristici importante în această etapă a exercițiului Eqtedar" au declarat comandanții armatei Republicii Islamice,
Oficialii de la Teheran au avertizat în repetate rânduri că Iranul nu va ezita să-și consolideze capacitățile militare – inclusiv arsenalul de rachete.

 

Te-ar putea interesa și: