iPhone a ajuns in Europa

iPhone a ajuns in Europa

Popularul iPhone a ajuns in sfarsit in Marea Britanie, informeaza BBC News.

Cateva sute de fani au luat cu asalt principalul magazin Apple din Londra, pentru a-si achizitiona „telefonul total”, la pretul de 269 de lire (circa 1.300 de lei). La acesta se adauga un abonament lunar la operatorul O2, caruia Apple

i-a acordat exclusivitate in Regat, care costa minim 35 de lire (circa 171 de lei). Pentru britanici, pretul iPhone ar putea fi incomod, deoarece acestia sunt obisnuiti ca atunci cand incheie un abonament sa primeasca telefonul gratuit. In urma unui sondaj la care au raspuns 15.000 de utilizatori de telefonie mobila din Marea Britanie a rezultat ca numai 10% dintre acestia isi doresc neaparat un iPhone.

Mai mult, din cele 10 procente, jumatate si-au primit telefonul gratis atunci cand au incheiat abonamentul. „Imi place reteaua in care sunt acum. Nu vreau sa fiu legat de o alta retea, care nu are nici acoperire buna, doar pentru un telefon”, a spus unul dintre cei chestionati.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un mic numar de fani se stransesera in fata magazinului inca din noaptea de vineri spre sambata. Primul care a ajuns la magazin a fost Tom Jasinski, student, 20 de ani. Acesta era extaziat atunci cand a pus mana pe un iPhone, dupa mai bine de 26 de ore de asteptare: „A meritat sa stau atat. Este un dispozitiv deosebit, un lucru maret si il iubesc”. Telefonul se gaseste de vanzare si in alte 1.300 de magazine de pe teritoriul Marii Britanii. Fiecare client poate cumpara insa maximum doua aparate.

Primele dispozitive iPhone au fost vandute oficial in Europa, putin dupa miezul noptii de vineri spre sambata, in Germania, cand operatorul T - Mobile a inceput comercializarea iPhone in aceasta tara. Pana la amiaza, compania a anuntat ca a vandut deja peste 10.000 de aparate.