Evenimentul Zilei > Actualitate > iPad ajunge mâine în România prin magazinul on-line eMag
iPad ajunge mâine în România prin magazinul on-line eMag

iPad ajunge mâine în România prin magazinul on-line eMag

Românii care au dat precomenzi pentru gadgetul Apple vor putea, în sfârşit, să intre în posesia lui. Preţul pentru această nouă „jucărie” nu este unul de neglijat.

Ultima „jucărie” a lui Steve Jobs va ajunge de mâine şi în mâinile românilor, anunţă reprezentanţii eMag, primul magazin din ţară care aduce oficial iPadul. „eMag distribuie direct şi asigură garanţia pick-up & return gratuit pentru iPad în România. Stocurile sunt asigurate de un distribuitor european.

Livrarea primelor iPaduri începe joi, 15 aprilie, primul stoc fiind deja pre-rezervat. Vom încerca să aprovizionăm în cel mult o săptămână încă o tranşă”, ne-a declarat directorul de marketing al eMag, Radu Apostolescu.

Versiunea de 16 GB a iPad Apple este cea mai ieftină, aceasta având un preţ de 2.399 lei. Celelalte două variante de 32 şi 64 de GB costă 2.899 lei şi, respectiv, 3.399 lei. Niciuna dintre aceste variante nu are încă funcţia de 3G, doar pe cea de Wi- Fi. Gadgetul are o autonomie de 10 ore navigare web sau Wi-Fi, vizualizare video sau playback muzică.

Preţurile sunt destul de piperate, având în vedere că cea mai ieftină variantă a gadgetului costă în SUA 499 de dolari, iar la noi aceasta ajunge la un cost echivalent cu 800 dolari. Pentru expedierea şi transportul unei singure unităţi iPad, costurile pentru o persoană fizică sunt de maximum 25 de dolari.

Poziţia Apcom România, distribuitorul oficial al produselor Apple, este fermă: „iPad-ul încă nu este importat oficial în România şi nici nu se ştie deocamdată când va ajunge”.

O bancă îşi face reclamă pe spinarea Apple

MediaGalaxy au şi ei pe o parte din pliantele din magazine o imagine a iPadului. Întrebaţi dacă vor aduce şi ei aparatul în România, oficialii companiei au negat acest zvon.

„Broşura de care vorbiţi este a uneia din băncile cu care colaborăm noi. Broşura face reclamă la sistemele de creditare pe care banca le are prin noi. Le-am spus să nu facă acest lucru pentru că vor induce în eroare clienţii. Noi nu aducem iPad în România”, ne-a declarat Cristian Oanţă, directorul de marketing al MediaGalaxy.

Mai ieftin pe internet

Pe site-ul de intermedieri vân zări Okazii.ro sunt deja mai mulţi ofertanţi care vând iPad-ul la preţuri asemănătoare cu cele ale distribuitorilor oficiali.

Spre exemplu, unul dintre ei anunţă că dă gadgetul cu preţuri cuprinse între 2.000 şi 2.700 lei pentru variantele doar cu Wi-Fi. În schimb, variantele cu Wi-Fi şi 3G vor fi disponibile la sfârşitul lui aprilie cu preţuri pornind de la 2.460 lei până la 3.180 lei.

Tot pe acest site se poate găsi varianta de 32 de GB a iPad-ului cu 40 de lei mai scumpă decât modelul de 16 GB pus în vânzare de eMag.

2.399 lei
e
ste preţul celei mai ieftine variante a iPad-urilor aduse de magazinul on-line eMag. Cel mai scump model costă 3.399 lei, echivalentul a 1.100 dolari

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: