Alexandru Ioniţă este întâmpinat la fiecare apariţie pe teren de suporterii formaţiei FC Köln cu salutul "Hey Bushido!". La început, Ioniţă nu a avut nicio reacţie la încurajările fanilor "ţapilor", pentru simplul motiv că nu ştia că îi erau adresate lui.

A crezut că e un coleg

Ex-rapidistul credea că este pur şi simplu strigat un coechipier, până când a văzut că, după o fază bine jucată în apropierea careului advers, s-a trezit complimentat "Schon, Buschido!" (n.r. – Frumos, Bushido!). Aşa a aflat ex-giuleşteanul de faptul că el este cel vizat cu acest apelativ şi că noul său nume de alint ar trebui să-l onoreze, pentru că este comparat cu unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi pentru generaţia tânără, rapperul Bushido din Berlin.

Românul şi Bushido au un singur lucru în comun, frizura. De altminteri, Alexandru a fost întrebat, la una dintre ultimele conferinţe de presă la care a participat, dacă este fan al rapperului şi dacă a ţinut să-l omagieze adoptând aceeaşi tunsoare. Ioniţă a oferit un nou răspuns care a stârnit zâmbete: "Nu am auzit vreodată de acest interpret de hip-hop, pentru că eu am ascultat în România mai mult muzică folk şi pop".

Este a doua oară când ex-rapidistul i-a uimit pe nemţi, după ce, în urmă cu câteva zile, a comis marea gafă de a pune la zid frumuseţea localnicelor. El a declarat că de la venirea sa la Köln nu a văzut nicio reprezentantă a sexului frumos care să-l impresioneze.

Le-a prezentat scuze nemţoaicelor

Românul a fost imediat taxat de câteva localnice, care au mers până într-acolo încât şi-au pus public întrebarea dacă nu cumva noul atacant al "ţapilor" are altă orientare sexuală. Ioniţă a priceput că a greşit şi şi-a prezentat scuze faţă de femeile din Köln.

Atacantul a susţinut că a fost înţeles greşit, pentru că, de fapt, a vrut să spună că are prietenă şi că nu se uită la alte femei, deşi e convins că oraşul e plin de astfel de frumuseţi. Gestul românului, acela de a-şi recunoaşte public gre şeala, a fost apreciat de către presa locală.
Nemţii l-au lăudat şi pentru ambiţia cu care Ioniţă a evoluat în ultimul amical, 0-0 cu Al Hilal (echipa la care joacă Mirel Rădoi). Alex a ratat cea mai mare ocazie într-un meci care a avut şi "supliment" pugilistic. Ioniţă a căutat din răsputeri să-şi calmeze coechipierii, fără a reuşi să împiedice bătaia generală.

PROMISIUNE

Vrea să marcheze 10 goluri

Alexandru Ioniţă a acordat un interviu cotidianului local "Express", cel mai important ziar din Köln. Fostul rapidist spune că s-a adaptat destul de bine la cerinţele fotbalului german, recunoscând că este un salt important din campionatul României în Bundesliga.

Românul le-a promis fanilor că va marca cel puţin 10 goluri, iar despre colaborarea cu slovenul Novakovici spune că este reuşită. Ioniţă admite că nu va fi uşor să obţină un loc de titular, însă este hotărât să facă totul pentru a-l determina pe antrenor să înceapă cât mai multe meciuri cu el în teren.

FC Köln i se pare o echipă care poate lupta pentru o clasare în prima jumătate a ierarhiei, ceea ce ar însemna chiar o implicare în bătălia pentru un loc de Liga Europa.

Ioniţă este încântat şi de modul în care suporterii îşi arată ataşamentul, venind în număr destul de mare la meciurile de pregătire, pentru a-şi vedea favoriţii.