Deşi a pierdut cursa pentru preşedinția partidului în fața lui Ion Diaconescu, Ion Rațiu a sponsorizat banchetul la care au participat peste 1.000 de persoane. Autorii articolului au scris că la bufetul suedez s-au servit, pe lângă clasicele fripturi, tradiționalii mici şi tuică bătrână de Argeş. Atmosfera a fost întreținută, în restaurantul de la parterul „Cercului Militar Național”, de un taraf țigănesc, care a interpretat la începutul petrecerii melodii populare iar spre final, după ce atmosfera s-a încins, a trecut la muzică de petrecere. Ion Rațiu a mărturisit atunci că nota de plată pentru petrecere a ajuns la 16 milioane de lei.

INFO 
​Petrecerea a avut loc într-un moment de gravă criză politică. Guvernul nu mai avea majoritate în Parlament, după ce cu o lună înainte PDul anunțase retragerea din coaliția care conducea țara din cauza unui conflict dintre premierul Victor Ciorbea şi ministrul Transporturilor, Traian Băsescu. Criza s-a rezolvat prin demisia premierului din luna martie 1998.

CV
​Semnatarii articolului au fost Mihnea-Petru Pârvu şi Bogdan Atanasiu. Primul este în continuare reporter la EVZ, în timp ce Bogdan Atanasiu a ajuns, între timp, bancher.