"Sosirea intempestivă a subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti şi opiniile exprimate, cu acest prilej – vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile d-lui Barroso), constituie un fapt regretabil", a scris fostul şef de stat pe blog.

Ion Iliescu a mai scris că este surprinzător "cu câtă uşurinţă unele cancelarii occidentale (şi inclusiv reprezentanţii lor la Bucureşti) pot fi influenţate de campania de intoxicare desfăşurată de susţinătorii d-lui Băsescu şi câtă lipsă de sensibilitate şi respect pot manifesta acestea faţă de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat în mijlocul verii, în ciuda boicotului proclamat de d-l Băsescu şi susţinătorii săi".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, aseară, la Antena 3, că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA avea informaţii incorecte, el punctând faptul că prima întrevedere a lui Philip Gordon în România a fost cu Traian Băsescu. Potrivit lui Antonescu, a fost "evident" pentru el că  "oaspetele american venea cu nişte lucruri incorecte pe care le ştia despre situaţia din România".
CITIŢI ŞI:

  • Gordon: SUA susţine cele 11 puncte exprimate de CE
  • Gordon i-a spus lui Ponta că este preocupat de decizia CCR în cazul referendumului
  • Philip Gordon: Îngrijorările Departamentului de Stat sunt legate de suspiciunea că la referendum au avut loc fraude de amploare
  • Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton l-a vizitat mai întâi pe Traian Băsescu