Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Cristoiu: „Vom vedea mâine dacă Traian Băsescu a făcut o greșeală”
Ion Cristoiu: „Vom vedea mâine dacă Traian Băsescu a făcut o greșeală”

Ion Cristoiu: „Vom vedea mâine dacă Traian Băsescu a făcut o greșeală”

Analistul Ion Cristoiu spune că președintele Traian Băsescu trebuia să aibă o intervenție în contextul protestelor, iar momentul ales a fost unul bun. Potrivit acestuia, prin reacția din această seară, șeful statului a vrut să demonstreze că este încă la cârma vasului.

"Pentru imaginea formată până acum a lui Traian Băsescu de căpitan de vas neînfricat în fața icebergului, tăcerea prelungită constituia o primejdie mortală.
Electoratul lui, oricât de mic ar fi, aştepta să-l vadă ieşit la atac (…)Prin această intervenție, foarte dură, Traian Băsescu a vrut sa demonstreze că este încă la cârma vasului", a spus analistul Ion Cristoiu.
Acesta a subliniat că șeful statului a sesizat rapid punctele slabe ale întâmplărilor din aceste zile, pentru că a menajat protestele şi şi-a îndreptat tirul către politicienii acuzaţi chiar de protestatari că ar confisca manifestațiile.

"Punctul cel mai slab al adversarului lui Traian Băsescu l-a constituit evident Ion Iliescu, politician care ne dovedeşte încă odată că nu ştie să tacă atunci când trebuie şi că, de dragul de a rămâne în permanenţă în prim plan, loveşte mortal în politicieni precum Victor Ponta și Crin Antonescu", a mai spus Cristoiu.
"Este începutul unei contraofensive"
Potrivit acestuia, șeful statului a subliniat și alte puncte slabe în seara asta, iar momentul intervenției a fost ales pentru că știa că vârful protestelor va fi astăzi, iar "vârful acestor proteste de astăzi au fost vârful unui dâmb și nu vârful unui munte".

"În concluzie, dacă Traian Băsescu a procedat sau nu eficient din punct de vedere politic ne vom da seama mâine. Dacă mâine ies în strada 50.000 de oameni înseamnă că a mai făcut o greşeală. Dacă nu ies, înseamnă că nu a greşit. Cred că momentul din seara aceasta este începutul unei contraofensive bazată pe credinţa domnului preşedinte că oastea adversară e pe fugă. Repet, dacă e pe fugă sau nu vom vedea zilele următoare", a concluzionat Ion Cristoiu.

Citiți și:

  • Traian Băsescu anunță pentru mâine o "intervenție cu românii" și atacă dur opoziția | VIDEO
  • Dan Pavel, despre discursul președintelui: Băsescu greșește când atacă protestele
  • Victor Ponta: Președintele este rupt de realitate
  • Ponta: Când am propus demisia Guvernului actual, nu am propus anarhie
  • Victor Ponta, contra Antonescu: "Oamenii nu au cerut să plece opoziția"
  • Cioroianu: Mesajele neunitare ale USL s-ar putea întoarce împotriva opoziţiei

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: