Președintele Klaus Iohannis a ieșit, ieri, la televizor să facă o cerere către Guvern, dar s-a întins la o șuetă cu jurnaliștii, semn că a pășit de-a binelea în campania electorală. A zâmbit, forțat, dar a zâmbit tot timpul, a trimis săgeți ușoare către „guvernul incompetent”, l-a înghiontit pe Dacian Cioloș și a declarat că el își face doar lui campanie.

În primul rând, președintele a cerut Guvernului, „în numele românilor”, să desființeze Secția specială de anchetare a magistraților prin lege, nu OUG.

Legat de faptul că la negocierile de la Consiliul European la care a fost prezent, România nu a cerut și nu a primit nimic, Iohannis a spus că situația este puțin mai complicată decât în mandatele anterioare deoarece există mai multe grupuri politice care negociază, nu doar două, popularii și socialiștii.

Președintele vrea ca referendumul pentru modificarea Constituției să aibă loc la alegerile prezi dențiale, în primul sau în al doilea tur. Ministrul Eugen Teodorovici i-a transmis că pentru acest an nu sunt bani de referendum. Despre Dacian Cioloș a spus că este un politician care se agață de o temă cu vizibilitate (Kovesi-procuror șef european) și că nu se teme să intre cu el în turul doi al alegerilor prezidențiale. Iohannis și-a precizat strategia și a spus că își va face campanie doar lui