Evenimentul ZileiPoliticaIohannis, întâlnire de taină cu liderii coaliției. Ce se pune la cale

Iohannis, întâlnire de taină cu liderii coaliției. Ce se pune la cale

Iohannis, întâlnire de taină cu liderii coaliției. Ce se pune la cale
Peşedintele Klaus Iohannis se întâlnește cu liderii coaliţiei guvernamentale. Potrivit unor surse politice, întâlnirea are loc la Vila Lac.

Potrivit unor surse politice, discuțiile dintre Klaus Iohannis și liderii coaliției ar viza împărțirea funcțiilor de prefecți, dar și împărţirea banilor şi alcătuirea bugetului de stat pentru 2021.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Executivul a început pregătirea pentru bugetul anului 2021, iar în acest sens a afirmat că propunerea este ca bugetul să fie votat în Parlament pe 4 februarie.

„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a spus el.

În acest sens, fiecare ministru trebuie să vină cu o notă de prezentare. Cîţu a adăugat că a cerut ministerelor care au în subordine operatori economici „să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile”.

„Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

El a subliniat, în acest sens, că „acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în aceste memorandumuri”.


Accesează: