Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, întâlnire cu premierul Italiei, Matteo Renzi
Iohannis, întâlnire cu premierul Italiei, Matteo Renzi

Iohannis, întâlnire cu premierul Italiei, Matteo Renzi

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea, în această dimineață, discuții cu premierul Italiei, Matteo Renzi.

Tot astăzi, Iohannis are programată o întâlnire cu studenţi români din Republica Italiană, după care șeful statului va reveni în țară.

"Deplasarea în Italia continuă seria vizitelor externe pe care am ţinut să le fac la început de mandat în state cu care România are parteneriate strategice şi parteneriate speciale. Importanţa acestei vizite este dată de mai multe aspecte: existenţa unui parteneriat strategic, şi a unei tradiţii de colaborare între cele două state, de faptul că Italia este unul dintre principalii economici ai României şi nu în ultimul rând de existenţa în Italia a unei comunităţi româneşti foarte mari.(…) Voi aborda tema aderării României la spaţiul Schengen aşa cum am făcut-o cu ocazia tuturor vizitelor în capitalele europene.(…) Doresc ca drepturile cetăţenilor români să fie respectate şi apărate", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Cine face parte din delegație

Din delegația care îl însoțește pe Iohannis, fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Lazăr Comănescu, Ion Oprișor, consilierii de stat Iulia Huiu și Dana Bârsan, precum și secretarul de stat în MAE George Ciamba. Mihai Răzvan Ungureanu lipsește și din această delegație.  Klaus Iohannis este însoțit de soția sa, Carmen

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: