Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a făcut pe plac PSD cu o întârziere de un an. Miza: 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei
Iohannis a făcut pe plac PSD cu o întârziere de un an. Miza: 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei

Iohannis a făcut pe plac PSD cu o întârziere de un an. Miza: 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a generalului - cu patru stele Nicolae Ciucă din Ministerul Apărării Naţionale.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, pe 24 octombrie, componenţa noului Cabinet, generalul Nicolae-Ionel Ciucă fiind propus ministru al Apărării Naţionale. Ciucă a deţinut funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

 

Cu puțin înainte de anunțul Cotrocenilor, ministrul demis al Apărării, Gabriel Leş, a criticat propunerea liberalilor de a-l nominaliza în funcţia de ministru al Apărării pe generalul Nicolae Ciucă.

”Împărtăşesc percepţia celor care găsesc inacceptabilă migrarea către politică, încă din perioada activă, a unui general al Armatei României. Precedentul este absolut nefast, iar dacă de la preşedintele Iohannis nu pot emite nicio pretenţie (modul în care sfidează Constituţia a devenit deja marcă înregistrată a domniei sale), am sperat că Partidul Naţional Liberal, un for cu reflexe europene – după cum se recomandă -, nu va pune România în postura neuzuală de a propulsa un militar (fie el şi proaspăt rezervist) într-o funcţie creată pentru exercitarea controlului civil. Vreau să fie bine înţeles, poziţia mea vizează un principiu şi nu o persoană!”, a scris Leş pe Facebook.

PSD condus de Liviu Dragnea, cu Leș ministrul Apărării, a încercat acum un an să-l demită pe generalul Ciucă din postul de de şef al Statului Major al Apărării pentră că îi încurca jocurile cu cheltuirea banilor pentru înzestrarea Armatei Române.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News