Sir Tim Berners-Lee se alatura astfel unui grup select de persoane care au primit Ordinul din partea reginei pentru contributii exceptionale in arta, stiinta si alte domenii.

Academicianul britanic a inventat sistemul de adrese web si arhitectura web in Elvetia in 1991, revolutionand sistemul global de comunicare.

In 1991, Tim Berbers-Lee a inventat un sistem de organizare, interconectare si navigare pe paginile online. El a creat un program hypertext in timp ce lucra la CERN, laboratorul european de fizica atomica de la Geneva. Codul lui i-a ajutat pe cercetatori sa isi transmita mai rapid unii altora informatii si sa isi consulte reciproc studiile prin intermediul unei retele de computere.

Tim Berbers-Lee este actualmente director al World Wide Web Consortium (W3C) din cadrul Institutului pentru Tehnologii Massachusetts din Boston.

Ordinul de Merit este o distinctie acordata personal de catre regina si pentru care aceasta nu solicita consiliere din partea responsabililor guvernamentali.

Ordinul poate fi detinut de 24 de personalitati in viata, acestea fiind indreptatite sa foloseasca initialele ordinului dupa nume.

Dintre personalitatile care au mai primit acest ordin fac parte Florence Nightingale, Sir Winston Churchill, Bertrand Russell, Graham Greene, Sir Edward Elgar, Maica Teresa si baroneasa Thatcher.