Evenimentul Zilei > Sport > Interzicerea testelor îi trimite pe piloţii de F1 pe pistele virtuale
Interzicerea testelor îi trimite pe piloţii de F1 pe pistele virtuale

Interzicerea testelor îi trimite pe piloţii de F1 pe pistele virtuale

Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton, va parcurge fiecare curbă a noului circuit de la Abu Dhabi cu mult timp înainte de disputarea cursei, care este programată în luna noiembrie. Pentru a face acest lucru, Hamilton nici măcar nu va trebui să părăsească sediul McLaren din Woking, în Marea Britanie.

Odată cu interzicerea testelor, care va intra în vigoare săptămâna viitoare şi se va încheia în decembrie, acţiune inclusă în măsurile de reducere a cheltuielilor, adoptate de toate echipele, piloţii vor folosi simulatoarele virtuale mult mai des decât în mod obişnuit.

"Cred că vom petrece mai mult timp pe circuitul virtual", a spus colegul de echipă al lui Hamilton, finlandezul Heikki Kovalainen, când a fost întrebat cu ce îşi va ocupa timpul rămas liber în urma interzicerii testelor.

Prea puţin timp la volan

Componentul echipei Williams, Nico Roseberg, a observat, luna trecută, că pilotatul monopostului de Formula Unu pe circuit reprezintă, în prezent, doar o mică parte din atribuţiile sale. "Avem două sesiuni scurte de antrenament vinerea, una foarte scurtă sâmbăta, câteva tururi de calificare şi apoi cursa. Nu este deloc suficient", a spus germanul.

Simulatorul echipei McLaren este considerat drept cel mai performant din Formula Unu, însă echipa britanică se fereşte să ofere prea multe detalii despre acesta. Se ştie că acesta este reprezentat de un şasiu în mărime naturală, operat hidraulic, care poate simula fiecare circuit în toate condiţiile meteorologice posibile.

Lewis Hamilton a folosit intens simulatorul înaintea sezonului de debut, din 2007, când britanicul a reuşit evoluţii excelente.

Sursa: The Independent