Evenimentul Zilei > Actualitate > Internauţii doresc acces nerestricţionat la internet
Internauţii doresc acces nerestricţionat la internet

Internauţii doresc acces nerestricţionat la internet

Nouă din zece internauţi europeni doresc ca furnizorii de Internet să asigure accesul deschis şi nerestricţionat, potrivit unui sondaj dat ieri publicităţii, informează Reuters.

Studiul, realizat de compania Synovate, la cererea Google, Yahoo şi Skype, vine după ce Parlamentul European a anunţat că doreşte să schimbe legislaţia care ţine de industria telecomunicaţiilor a Uniunii Europene, pentru a accelera şi susţine competiţia dintre companiile care furnizeză servicii de internet.

"Legislativul Uniunii Europene ar trebui să se asigure că autorităţile naţionale au puterea necesară de a acţiona în cazurile în care managementul companiilor au o atitudine discriminatorie sau anti-competitivă", au declarat oficiali ai celor trei companii care au compandat sondajul, într-un comunicat.

"Consumatorii cred că ar trebui să aibă acces la toate serviciile şi site-urile online. Nu vor ca accesul lor la internet să fie blocat sau limitat", a declarat Nigel Jackson, reprezentantul Synovate.

El a mai spus că cei mai mulţi dintre utilizatorii de internet nici nu sunt conştienţi de faptul că accesul lor la unele servicii sau site-uri este restricţionat.

Unul din zece internauţi din Marea Britanie a declarat că este dispus să plătescă mai mult unui alt furnizor de servicii internet dacă actualul ar bloca sau restricţiona accesul online al utilizatorilor. Procentajul a fost mai mare în Germania, unde 15% dintre repondenţii la sondaj au declarat că ar schimba furnizorul, dacă actualul ar restricţiona accesul la serviciile online.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 944 de consumatori din Franţa, Germania şi Marea Britanie.