Pe Ramona Badescu, una dintre romancele care au fermecat Italia, o putem admira la Antena 1, unde e coprezentatoare a show-ului „Noaptea erorilor”.

Momentan, Ramona se afla in Peninsula, pentru musicalul „Moulin Rouge”.
EVZ TV: Cum e atmosfera in Italia acum?

Ramona Badescu: Eu o percep activ, pentru ca am fost invitata la multe show-uri pe aceasta tema. Cred ca daca exista cativa cetateni romani violenti nu inseamna ca poporul roman e violent. Am primit sute de scrisori de la romani, dar si de la italieni, in care isi exprimau nedumerirea, surprinderea pentru amploarea pe care au luat-o aceste evenimente. Cred ca problema este una politica. Nu este posibil ca langa Roma sa existe totusi de ani de zile baraci in care tigani romani traiesc intr-o mizerie crunta. Aceasta situatie nu a aparut peste noapte.

Ai avut si o discutie privata cu Tariceanu, cand a vizitat Italia, imediat dupa scandalul declansat de acuzatia asupra lui Mailat. Despre ce ati vorbit?   
Am avut cu Tariceanu o discutie privata de 20 de minute, era si  sotia lui acolo. Mi-am sustinut punctul de vedere ca artist, spunand ca pentru ca poporul italian sa ajunga sa ne inteleaga trebuie sa ii facem cunoscuta cultura romaneasca. Sa-i exportam pe Brancusi, pe Enescu, pe Eugen Ionesco. Ionesco, de exemplu, nu este cunoscut in Italia, asa cum este cunoscut in Franta sau in America. Nu suntem un popor de infractori, ci un popor de oameni scoliti, foarte inteligenti, talentati. Aici, in Italia, copiii romanilor sunt cei mai buni la invatatura.

Ai experienta show-urilor TV italiene. Ce ai mai imbunatati la ale noastre?
As introduce orchestra, playbackul trebuie sa dispara din show-urile TV, artistul trebuie sa fie spontan si plin de patos. As plati mai bine publicul care asista la astfel de show-uri, as aduce animatori pentru spectatori, e important ca publicul sa aplaude pentru ca asa simte. Daca as fi regizor as lucra foarte mult cu prim-planurile, as cauta sa patrund in sufletele oamenilor, as filma ochii, gura, mainile. Si ritmul emisiunii s-ar schimba, ar fi mult mai alert. De asemenea, cred in punctualitate, seriozitate, in ceea ce e stabilit de la bun inceput in contract.

A trebuit sa pleci in Italia ca sa devii cunoscuta si in Romania. Ai resentimente pentru ca traseul a fost asa de anevoios?
Si Monica Bellucci a plecat in Franta ca sa ajunga sa fie apreciata in Italia. Cred ca trecutul ajuta prezentul si viitorul. La 21 de ani am plecat in Italia, nu cunosteam pe nimeni acolo, am trait momente de disperare, dar am si urlat de fericire. Iubesc viata la nebunie si cred ca raul ne este dat ca sa apreciem binele. Important este ca azi lumea si-a dat seama cine sunt cu adevarat. Iar parintii mei sunt mandri de mine si asta conteaza cel mai mult.

O cunosti pe Monica Bellucci? Cum ti se pare?
O cunosc, e o femeie foarte frumoasa, eleganta si rafinata. Are clasa. O prefer insa mai mult ca femeie, decat ca actrita. Tehnic vorbind,
nu reuseste sa treaca de la o emotie la alta. Mi se pare un pic rece. Le prefer pe Sophia Loren, Claudia Cardinale, sunt actrite  care traiesc la maximum, pline de patos, vulcanice.