Insula Montecristo va fi bombardată cu otravă. AFLĂ motivul

Insula Montecristo va fi bombardată cu otravă. AFLĂ motivul

Micuţa insulă din arhipelagul toscan, situată la jumătatea distanţei dintre Corsica şi peninsula italiană, va fi bombardată cu otravă. Locul a devenit celebru după scriitorul Alexandre Dumas l-a ales, după o vizită în anul 1842, pentru a-şi plasa acţiunea din cartea "Contele de Monte Cristo". Însă, astăzi se vorbeşte despre insulă din motive mai puţin romantice. În locul comorilor ascunse, şobolanii au pus stăpânire pe micul petic de pământ, iar autorităţile au decis să-l bombardeze cu otravă.

Insula vulcanică este nelocuită şi este o rezervaţie naturală. Se presupune că şobolanii au fost la bordul unor vase mai mici care au acostat, şi, odată ajunşi pe insulă s-au înmulţit necontrolat, anunţă publicaţia dailymail.co.uk. Acum, italienii, îngrijoraţi de situaţie, vor să bombardeze insula cu otravă sub forma unor pelete. Au fost pregătite 26 de tone de pelete toxice, iar planul este să le arunce din avioane, pe insula Montecristo, până la finalul acestei luni.

În timp ce biologii susţin că rozătoarele pun în pericol ecosistemul de pe insulă, alţi ecologişti sunt de părere că o parte din otravă ar putea ajunge, din greşeală, şi în apă, omorând peştii şi alte vietăţi marine. Aceştia din urmă mai precizează că şi viaţa celor aproape 1.000 de turişti care ajung, anula, în rezervaţie, poate fi pusă în pericol de otravă.

Autorităţile au precizat că otrava care va fi folosită în insulă este aceeaşi utilizată în orice alt oraş din Italia pentru exterminarea şobolanilor, şi sub aceeaşi formă.  Tentative similare au mai fost şi în New Zeelandă, unde şobolanii ameninţau populaţia de kiwi, păsări care nu pot zbura.

Ne puteți urmări și pe Google News