Instituţiile de stat, obligate să achite facturile către firme în cel mult două luni

Instituţiile de stat, obligate să achite facturile către firme în cel mult două luni

Instituţiile statului vor fi obligate să plătească facturile emise de firme pentru lucrări sau servicii prestate în cel mult două luni. O directivă în acest sens va fi adoptată, în octombrie, de Parlamentul European, potrivit europarlamentarului liberal Cristian Buşoi.

El a declarat că negocierile privind directiva de combatere a plăţilor întârziate purtate între Comisia Europeană şi Parlamentul European s-au încheiat în această săptămână.

''Directiva privind combaterea plăţilor întârziate este de foarte mare interes pentru zecile de mii de firme mici şi mijlocii care au avut anii aceştia contracte cu statul şi care stau cu facturi neplătite de o lungă perioadă de timp. Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul Europei s-au terminat în urmă cu două zile'', a afirmat europarlamentarul, citat de Mediafax.

Problema arieratelor, în vizorul FMI

Ne puteți urmări și pe Google News

Arieratele statului se cifrau, la sfârșitul primului semestru, la 2 miliarde lei, de aproape două ori mai mult față de ținta stabilită cu Fondul Monetar Internațional (FMI), de 1,02 miliarde lei.

De altfel, arieratele sectorului public reprezintă principala îngrijorare a reprezentanților FMI pentru România.

''Suntem foarte îngrijorați în privința problemei arieratelor și după cum știți există și o acțiune precursoare în acest sens. Am lucrat progresiv. Aceasta este o chestiune pe care vom continua să o subliniem: a avea arierate în sectorul public nu face rău numai sectorului public, ci și celui privat și revenirii'', a declarat șeful misiunii FMI la București, Jeffrey Franks, la începutul acestei luni.