Inselata cu cartele de telefon mobil

Inselata cu cartele de telefon mobil

O ieseanca de 30 de ani a fost pagubita, zilele trecute, cu 161 de euro, dupa ce un fals reprezentant al companiei Orange i-a recomandat sa cumpere 23 de cartele telefonice pentru a castiga un premiu de 2.500 de euro.

Femeia s-a conformat si i-a transmis seriile cartelelor barbatului care s-a prezentat drept angajat al companiei de telefonie mobila. Cand femeii i s-a cerut sa mai cumpere si alte cartele, aceasta si-a dat seama ca este inselata. Mai mult, in locul premiului, ieseanca a primit amenintari, daca se va adresa Politiei. „Suntem neputinciosi in astfel de situatii, pentru ca in lipsa unor informatii certe nu avem cum sa-i identificam pe infractori“, a explicat Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi.

Avalansa de falsi angajati la E.On

Pe de alta parte, politistii ieseni s-au confruntat, in ultimele luni, cu numeroase cazuri de batrani inselati de persoane care s-au dat drept salariati ai E.On Gaz. „Marea majoritate a victimelor erau persoane de peste 65 de ani, care nu stiau ca furnizorul de utilitati nu face incasari pe teren, ci numai la caserii“, a mai spus Virginia Pralea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Falsii angajati ai E.On solicitau taxe, care ajungeau si pana la 100 de lei, pentru lucrari fictive. Cele cateva zeci de plangeri au ramas, deocamdata, nerezolvate din cauza lipsei de informatii despre rau-facatori. „Ii sfatuim pe clienti sa solicite persoanelor legitimatia de serviciu sau buletinul de identitate, dar si fisa de verificare a instalatiei de utilizare a gazelor naturale. Aceste verificari sunt insa anuntate din timp“, a afirmat Corneliu Zait, purtatorul de cuvant al E.On Gaz Iasi.