Inna şi Play&Win vor să-l detroneze pe Marius Moga | VIDEO

Inna şi Play&Win vor să-l  detroneze pe Marius Moga | VIDEO

CONCURENŢĂ. Supremaţia „Micului Mozart“ în topuri este ameninţată de trei ardeleni, Marci, Sebi, Radu, şi o dobrogeancă, Inna, care şi-au propus să dicteze tendinţele în peisajul muzical românesc.

În urmă cu câteva luni, radiourile au început să difuzeze o melodie ritmată, care a cucerit pe loc ascultătorii şi a urcat în topurile muzicale. Melodia „Hot“, compusă de Play&Win şi interpretată de Inna, a devenit cea mai difuzată piesă de posturile de radio şi televiziune. Cei din spatele hitului spun că reuşita lor nu a fost deloc întâmplătoare, ci, mai degrabă, un lucru premeditat, cu final fericit. „Acum câteva luni ne-am propus să creăm cea mai tare piesă din România şi, nu după mult timp, a ieşit la iveală schiţa melodiei «Hot», care s-a bucurat de un foarte mare succes“, declară Marci, Sebi şi Radu, cei trei Play&Win, în formula iniţială.

Omul potrivit, la locul potrivit

Vocea şi imaginea vandabilă a proiectului este Inna, care a tras lozul câştigător atunci când i-a întâlnit pe colegii săi. După ce şi-a încercat norocul pe la câteva festivaluri de muzică uşoară şi după ce a făcut parte dintr-o trupă pop-rock fără succes, ea a dat lovitura alături de Play&Win. Băieţii sau născut la Alba-Iulia, oraşul natal al lui Marius Moga, şi, până să definitiveze formula în care cântă la ora actuală, s-au ocupat de crearea de hituri pe bandă pentru alţi artişti cunoscuţi de la noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am plecat toţi trei din Alba-Iulia cu dorinţa de a ne face cunoscută muzica. O perioadă de timp am lucrat cu Viorel Sipoş de la 3 Sud Est, iar acum ne bucurăm de studioul propriu, în care îi aşteptăm pe toţi artiştii ce doresc muzică de calitate. Am compus câteva piese care au avut succes şi în afara ţării, şi anume «Kylie», pentru băieţii de la Akcent, şi «Îngeri», pentru 3 Sud Est.“

Know-how în showbizul românesc

După spusele membrilor formaţiei, care poate fi numită revelaţia muzicală de la sfârşitul anului 2008, se pare că există o reţetă a reuşitei în showbiz.

Inna şi Play&Win alcătuiesc o listă cu paşii pe care trebuie să-i urmeze un tânăr aspirant la rolul de vedetă: „În primul rând îţi trebuie talent, dorinţă şi multă, multă răbdare“, spune Inna, iar Marci, Sebi şi Radu completează: „Trebuie să adăugăm că ai nevoie şi de puţin noroc, dar, nu în ultimul rând, de oamenii care cunosc showbizul românesc. Muzica noastră vine întotdeauna cu ceva nou, pentru că aşa ne-am obişnuit, să fim în pas cu moda, cu ceea ce se ascultă în Europa. Ne place foarte mult să avem un stil deosebit, care să-şi lase amprenta“.

Cât durează succesul?

Pe lângă aprecierile şi laudele strânse de la debut şi până acum, proiectul Inna şi Play&Win a stârnit şi voci critice. Chiar dacă unii îi văd stăpânii topurilor muzicale ale acestei perioade, au existat şi cârcotaşi care consideră că aceştia fac parte dintr-o trupă cu succes efemer, despre care nu se va mai auzi nimic după stingerea flamei „Hot“.

Însă Marci, Sebi, Radu şi Inna sunt încrezători în forţele şi în talentul lor şi sunt gata să parieze că vor mai avea multe de spus şi de-acum înainte în muzică. „Desigur, tot timpul există astfel de personaje, dar noi niciodată nu le-am dat atenţie şi ne-am văzut de muncă. Publicul din România ne apreciază şi ne dă puterea să trecem peste micii cârcotaşi“, cred cei de la Play&Win, iar Inna le ţine isonul: „Fiecare are dreptul să-şi exprime opinia, rămâne de văzut dacă parcursul meu muzical este de mare durată sau dacă ei au dreptate“.

Hituri în pregătire

În viitorul apropiat, Inna va continua să promoveze melodia „Hot“, care beneficiază de două videoclipuri, şi va lansa un nou single, despre care spune că „o să prindă foarte bine“. După succesul repurtat cu Inna, Play&Win vor testa piaţa fără solistă, căreia îi va lua locul noua achiziţie, Morris. Aceştia vor lansa în noua formulă piesele „Slow Motion“ şi „Desire“.

"Fiecare are dreptul să-şi exprime opinia, rămâne de văzut dacă parcursul meu muzical este de mare durată sau dacă au dreptate cei care mă critică.", Inna, cântăreaţă

AMBIŢIE. Play&Win au avut de aşteptat ani întregi până să se vadă în fruntea clasamentelor muzicale

FIŞĂ DE ARTIST

Inna, de la muzică uşoară la ritmuri de club

  • Pe numele real Alexandra, Inna s-a născut pe 16 octombrie 1986, în Mangalia şi a copilărit în Neptun. A absolvit Colegiul Economic din Mangalia şi a urmat cursurile Universităţii „Ovidius“, din Constanţa.
  • În paralel cu studiile universitare, ea a luat cursuri de canto şi a participat la festivaluri de muzică uşoară.
  • După ce proiectul pop-rock căruia i s-a alăturat la un moment dat a eşuat, Inna i-a întâlnit pe băieţii de la Play&Win printr-un prieten comun şi astfel a luat naştere povestea „Hot“.
  • „Nu pot spune exact unde mă văd peste câţiva ani, dar îmi doresc din tot sufletul să fiu undeva în primele locuri din topuri, aşa cum îşi doreşte de altfel orice artist“, spune Inna.

ASCENSIUNE. După ce a abordat genul poprock, Inna s-a reorientat spre muzica de club, cu care a cucerit clasamentele muzicale

PLAY&WIN

„Nişte ardeleni care iubesc muzica“

  • Play&Win (Joacă şi Câştigă - n.r.) înseamnă Marci (Marcel Botezan), Sebi (Sebastian Barac Alexandru), Radu (Radu Bolfea) şi, mai nou, Morris. Primii trei se descriu ca fiind „nişte ardeleni care iubesc muzica“.
  • Sebi este pasionat de sport - a făcut opt ani de handbal şi patru de înot. Îşi doreşte o casă la munte, care să cuprindă şi o herghelie, şi o cramă unde să colecţioneze vinuri. Deocamdată nu are o iubită, dar recunoaşte că este în căutarea jumătăţii.
  • Pasiunile lui Marci sunt muzica şi calculatoarele şi spune că nu-şi permite să aibă o iubită, din cauză că este mai tot timpul plecat la concerte prin ţară.
  • Succesul nostru nu a venit întâmplător, ci în urma unei perioade de peste 10 ani în care am stat în studio şi am analizat din mai multe puncte de vedere piaţa muzicală. Putem spune că nu a fost chiar aşa uşor, dar acum ne bucurăm că am reuşit să ne câştigăm respectul în industria muzicală“, arată componenţii trupei Play&Win.
LA MODĂ. Inna este consiliată în alegerea vestimentaţiei de scenă de Alina Lăţan

INNA - HOT: