INDIA. Încă o turistă, victima unui viol în grup în New Delhi

INDIA. Încă o turistă, victima unui viol în grup în New Delhi

O daneză a fost victima unui viol în grup, marţi seara, în centrul capitalei indiene New Delhi, într-o nouă agresiune împotriva unei femei în India, scrie AFP, citând surse ale poliţiei indiene.

Turista daneză, în vârstă de 51 ani, a fost atacată de un grup de cel puţin şase bărbaţi, pe care îi rugase să-i arate drumul spre hotelul unde era cazată, într-o zonă populară printre turişti, în centrul capitalei indiene. „Femeia se rătăcise în momentul producerii incidentului. Poliţia a identificat suspecţii, ei urmând să fie interogaţi. O anchetă este în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din New Delhi, Rajan Bhagat, potrivit Agerpres.

Femeia i-a spus amicei sale cu care călătoreşte că agresiunea s-a produs în momentul în care ea a ajuns, în cele din urmă, la hotelul Paharganj, în apropiere de Connaught Place, o piaţă comercială a capitalei indiene.

Potrivit agenţiei de presă Press Trust of India (PTI), turista daneză a întrebat un grup de bărbaţi în apropiere de gara din New Delhi cum să ajungă la hotel, în timp ce se întorcea dintr-o vizită la un muzeu. Aceştia au condus-o, sub ameninţatea cuţitului, într-un loc izolat, unde au violat-o, iar apoi i-au furat banii şi un iPad, relatează postul de televiziune NDTV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această nouă agresiune sexuală intervine la numai 10 zile după agresiunea împotriva unei turiste poloneze, care a fost drogată şi violată de un şofer de taxi în timp ce se îndrepta spre New Delhi, împreună cu fiica sa de 2 ani.

India a comemorat, în luna decembrie, un an de la moartea unei tinere studente, în urma unui viol în grup la New Delhi, un eveniment care a zguduit întreaga ţară şi a scos la lumină violenţele împotriva femeilor în ţara sud-asiatică.