Turista daneză, în vârstă de 51 ani, a fost atacată de un grup de cel puţin şase bărbaţi, pe care îi rugase să-i arate drumul spre hotelul unde era cazată, într-o zonă populară printre turişti, în centrul capitalei indiene.
„Femeia se rătăcise în momentul producerii incidentului. Poliţia a identificat suspecţii, ei urmând să fie interogaţi. O anchetă este în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din New Delhi, Rajan Bhagat, potrivit Agerpres.

Femeia i-a spus amicei sale cu care călătoreşte că agresiunea s-a produs în momentul în care ea a ajuns, în cele din urmă, la hotelul Paharganj, în apropiere de Connaught Place, o piaţă comercială a capitalei indiene.

Potrivit agenţiei de presă Press Trust of India (PTI), turista daneză a întrebat un grup de bărbaţi în apropiere de gara din New Delhi cum să ajungă la hotel, în timp ce se întorcea dintr-o vizită la un muzeu. Aceştia au condus-o, sub ameninţatea cuţitului, într-un loc izolat, unde au violat-o, iar apoi i-au furat banii şi un iPad, relatează postul de televiziune NDTV.

Această nouă agresiune sexuală intervine la numai 10 zile după agresiunea împotriva unei turiste poloneze, care a fost drogată şi violată de un şofer de taxi în timp ce se îndrepta spre New Delhi, împreună cu fiica sa de 2 ani.

India a comemorat, în luna decembrie, un an de la moartea unei tinere studente, în urma unui viol în grup la New Delhi, un eveniment care a zguduit întreaga ţară şi a scos la lumină violenţele împotriva femeilor în ţara sud-asiatică.