UPDATE 2: Polițiștii din Brașov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

„La nivelul IPJ Braşov s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică-proximitate, criminalişti şi lucrători din cadrul Serviciului Arme, care a stabilit că mai mulţi elevi din ciclul gimnazial ar fi manifestat o stare de iritare la nivelul ochilor în timp ce se aflau într-o sală de curs în care era amplasată o lampă cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului”, a informat, miercuri, IPJ Braşov.

UPDATE: Directorul Şcolii gimnaziale numărul 11 din Braşov, Mihaela Nicodin, a declarat, miercuri, că lampa UV care le-a provocat usturimi la ochi mai multor elevi a fost „uitată” în clasă, la începutul orelor de curs, însă, în mod normal, aceasta nu este folosită cât timp copiii sunt prezenţi în sală.

Conform acesteia, copiii ar fi stat în prezenţa lămpii cu ultraviolete aproximativ o oră.

„Lampa a fost uitată la prima oră de curs, copiii au fost deranjaţi de aceasta, au lăcrimat şi au avut usturimi. Lampa a fost achiziţionată în vacanţa de iarnă pentru dezinfecţie. Ele (lămpile UV – n.r.) stau în altă parte în funcţiune, nu în sala de clasă”, a precizat Mihaela Nicodin.

Aceasta a mai adăugat că a anunţat evenimentul la Inspectoratul Şcolar Judeţean care a informat ministerul de resort.

Totodată, directoarea a arătat că manipularea acestor lămpi este în atribuţia femeilor de serviciu şi nu a cadrelor didactice, iar în urma analizei acestui caz se vor aplica sancţiuni administrative personalului care va fi găsit vinovat.

În ceea ce priveşte starea copiilor, Nicodin a subliniat că niciunul nu este spitalizat, cei aproximativ 20 de elevi aflându-se, miercuri, acasă, la recomandarea medicilor.


Elevii au avut nevoie de îngrijiri medicale. de elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit arsuri din cauza unei lămpi cu ultraviolete.

La școala nr.11 din Brașov a izbucnit un adevărat scandal după ce 20 de copii au suferit arsuri grave în zona ochilor, din cauza unei lămpi cu ultraviolete uitată într-o sală de curs.

Simptomele au început să apară abia după ce micuții au ajuns acasă. Acestora au început să li se înroșească ochii, să le lăcrimeze și chiar să-i usture. Părinții și-au dis copii la spital și sunt hotărâți să meargă și să reclame cazul la Inspectoratul Școlar.

Arsurile în zonele oculare cu lămpile cu ultraviolete sunt extrem de periculoase, putându duce la desprinderi de retină și orbire, scrie RTV.

Te-ar putea interesa și: