Cele două drumuri naţionale care leagă judeţul Constanţa de Tulcea au fost închise de duminică dimineaţa de la ora 5,00, fiind o măsură preventivă dispusă de autorităţi. Sute de şoferi care au vrut să ajungă în judeţul Tulcea au fost obligaţi de poliţişti să se întoarcă din drum sau să aştepte în coloană, până la ridicarea restricţiei. Cu nervii întinşi la maxim, oamenii s-au plâns că nimeni le-a explicat de nu au voie să circule spre Tulcea.
“Problema e că nu ştim unde e blocajul şi nici informaţii pe canalele de comunicare nu prea găseşti. Am încercat ieri să ajung pe la Hârşova dar drumul spre Tulcea este blocat şi acolo”, a declarat un tulcean care stă de 48 ore cu autoturismul pe DN22, în dreptul comunei constănţene Lumina unde Poliţia Rutieră a amplasat o barieră. Un alt şofer care a ajuns cu chiu cu vai de la Bucureşti şi a rămas blocat în Constanţa, face criză de nervi.
“ De două zile stăm aici. Am sunat la CNADNR şi ne-a închis pur şi simplu telefonul. Nu cred că este posibil aşa ceva. Îţi vine să înnebuneşti când auzi un angajat al statului că-ţi spune nu trebuia să fiţi acolo şi când am întrebat-o cum se numeşte, mi-a închis telefonul. De două zile stăm aici”. Liviu Mărunţelu, un tânăr din Australia, a reuşit duminică sear, să  ajungă cu maşina până aproape de graniţa cu judeţul Tulcea dar a fost întors din drum de un echipaj de poliţie. Nu-i vine să creadă ce i se întâmplă. “Nu am văzut nicio maşină de deszăpezire, nu a venit nimic. Nu ia nimeni nicio măsură, nimeni nu intervine. Am sunat la CNADNR, mi-au închis telefonul în nas. Vin din Australia. Am făcut 22 ore din Australia până la Bucureşti şi de 48 de ore nu pot să ajung pentru 250 km până la Tulcea. Este o incompetenţă din partea statului roman şi din partea celor din judeţul Constanţa. Nu suntem pe drum comunal sau judeţean, suntem pe un drum european şi pe nimeni nu interesează. Este inadmisibil”.
A venit cu treburi acasă, nu e în vacanţă
. “Nici nu mă mişc de aici până nu vine cineva să deschidă drumurile. Sunt foarte dezamăgit. Zăpada nu este atât de mare încât să nu se poată circula pe DN22”. Poliţistul care le barează calea dă din umeri când este asaltat de întrebări. Nu ştie de ce s-a închis drumul naţional. Ştie doar că “ pe aici nu se trece, ăsta e ordinul”.Până şi el confirmă că “ pe timpul serviciului meu nu am văzut niciun utilaj de deszăpezire”.