Evenimentul Zilei > Actualitate > Incertitudini la L’Oreal şi Nestle
Incertitudini la L’Oreal şi Nestle

Incertitudini la L’Oreal şi Nestle

Peter Brabeck, preşedintele grupului Nestle, a anunţat, astăzi,într-un interviu în presa elveţiană, că nu a luat încă nicio decizie cu privire la viitoarea sa participaţie în cadrul grupului L'Oreal, hotărârea fiind influenţată şi de litigiul în care este implicată proprietara gigantului cosmetic, Liliane Bettencourt.

Grupul elveţian deţine controlul a 29,8% din piaţa cosmeticelor la nivel mondial şi este al doilea acţionar al grupului francez fondat în 1909 de familia Betancourt, anunţă AFP.

"Nu am luat încă o decizie", a explicat Brabeck pentru cotidianul "Handelszeitung". "Consiliul de administraţie mi-a sugerat să mă mai gândesc cu privire la modul în care decizia poate avea efecte pe termen lung", a adăugat acesta.

Declaraţiile lui Brabeck relansează toate speculaţiile cu privire la implicarea Nestle în conducerea L’Oreal, stabilitatea grupului francez părând a fi considerabil slăbită după ce deţinătoarea sa, Liliane Bettencourt a fost implicată într-un proces şi i s-a pus la îndoială sănătatea mintală.

Acuzată că nu e în toate minţile

La finalul anului trecut, justiţia franceză urma să analizeze dacă vârstnica moştenitoare a imperiului L’Oreal, Liliane Bettencourt, ar trebuie să fie decăzută din drepturile de administrare a averii. Aceasta fusese mai mult decât generoasă, oferind prietenului său, fotograful François-Marie Banier, cadouri a căror valoare a depăşit suma de 1,5 miliarde de dolari.

Speculaţiile cu privire la eventuala preluare a L’Oreal de către gigantul alimentar Nestle au fost lansate chiar de către Bettencourt şi consilierii săi. Zvonurile au fost respinse de către doamna Bettencourt.