Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe vaccinarea la medicii de familie. Valeriu Gheorghiță a dat toate detaliile. VIDEO
Începe vaccinarea la medicii de familie. Valeriu Gheorghiță a dat toate detaliile. VIDEO

Începe vaccinarea la medicii de familie. Valeriu Gheorghiță a dat toate detaliile. VIDEO

Peste 700 de medici de familie din întreaga țară vor fi implicați în campania de vaccinare anti-COVID, conform anunțului făcut de medicul Valeriu Ghoerghiță.

Un număr de 738 de medici de familie au primit doze de vaccin anti-COVID, în vederea imunizării la cabinetele acestora. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Potirivit spuselor sale, vaccinarea se va face în peste 372 de cabinete ale medicilor de familie, din 38 de județe. Doar în trei județe, Botoșani, Vrancea și Ilfov, nu va fi demarată acțiunea de vaccinare la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

„Astăzi, 11 mai, aproximativ 738 de medici de familie au recepţionat doze de vaccin împotriva COVID-19 şi se vaccinează în 372 de cabinete la acest moment, în 38 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. Practic, doar în Botoşani, Ilfov şi Vrancea încă nu a început efectiv activitatea de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potirivt spuselor sale, la cabinetele medicilor de familie au fost livrate un număr total de 30.330 de doze de vaccin anti-COVID-19.

„În total, au fost recepţionate în cabinetele de medicină de familie 30.330 de doze de vaccin, din care 26.340 sunt doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson şi au fost administrate 5.695 de doze; 2.760 de doze de la compania AstraZeneca şi au fost administrate 733 de doze; 1.230 de doze de la compania Moderna şi au fost utilizate 321 de doze”, a mai declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Proncentul persoanelor vaccinate este în creștere

În acest context, Valeriu Gheorghiță a anunțat că procentul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai. În această zi s-a introdus posibilitatea ca vaccinarea să se facă direct, fără o programare prealabilă.

Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță a subliniat că este vorba doar de câteva zile și este prea devreme pentru a putea trage concluzii legate de evoluția campaniei. El a rpecizat că datele arată, totuși, o creștere cu 30%.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că un număr de 19.272 de persoane s-au vaccinat la Maratonul de vaccinare din spitalele militare din țară. Astăzi este ultima zi a maratonului.