Cel puțin asta susține site-ul de investigații de la Proekt. „Putin va trăi cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, susțin jurnaliștii, care citatează o sursă anonimă apropiată de administrația prezidențială a Federației Ruse.

Putin e vaccinat

Proekt afirmă, de altfel, că programul lui Putin indică faptul că președintele rus nu intenționează să renunțe la măsurile de protecție. Până în acest moment, purtătorii de cuvânt ai Kremlinului nu au făcut niciun fel de comentarii cu privire la aceste informații.
S-a anunțat, însă, oficial că în urmă cu patru săptămâni Putin a primit a doua și ultima doză dintr-un vaccin rusesc anti-Covid-19.

Cei care îl întâlnesc pe Putin stau 2 săptămâni în carantină

Putin, în vârstă de 68 de ani, trăiește în autoizolare încă de primăvara trecută, când primului val al pandemiei Covid-19 a lovit Rusia. Președintele rus a lucrat prin intermediul conferințelor video de la reședința sa din afara Moscovei, care este echipată cu un tunel de dezinfectare. Puținii oameni care au primit aceptul de a-l întâlni au fost nevoiți să petreacă două săptămâni în carantină.
De altfel, BBC în limba rusă a afirmat că miliarde de ruble alocate pentru protejarea lui Putin de virus au fost cheltuite în mare măsură cu carantina jurnaliștilor, șoferilor și piloților care intră în contact cu el.

Primăvara trecută, Rusia a introdus unul dintre cele mai stricte blocaje de coronavirus din lume cu frontiere sigilate, afaceri închise și restricții de circulație. Majoritatea restricțiilor au fost. însă, ridicate în întreaga țară, iar viața la Moscova a revenit la normal de la începutul anului 2021.

Putin a salutat trei vaccinuri dezvoltate de Rusia drept garanția faptului că șara îți va îndeplini obiectivul de a dezvolta imunitatea efectivelor până la toamnă. Cu ritmul actual de vaccinare din Rusia, imunizarea a 70% din populația țării se va atinge abia pe la mijlocul anului 2022, scrie The Moscow Times.