Festival de cultură şi mâncare care va dura trei zile, promovează tradiţiile şi obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în această regiune.

Festivalul a început în 2005 în Turda cu scopul de a dezvolta, organiza şi implementa un eveniment care să revitalizeze meşteşugurile şi obiceiurile din zonă şi să pună oraşul Turda şi zona Arieş pe harta rutelor de turism cultural.  

Anul trecut festivalul a devenit unul itinerant şi a ajuns la Cluj. Anul acesta va ajunge în regiunea Sibiului, bogată cultural (zonă de patrimoniu)  şi etnografic (comunităţi de români, saşi, romi şi unguri).

Mâncare tradiţională şi meşteşuguri

Transilvania Fest va cuprinde secţiuni de meşteşuguri şi de produse agro-regionale, iar organizaţiile neguvernamentale din regiunea Transilvaniei îşi vor prezenta proiectele de turism cultural, patrimoniu, educaţie sau mediu.

De asemenea, vor avea lor evenimente dedicate copiilor, precum degustări de brânză, concurs ”Aventura simţurilor”, dansuri tradiţionale vechi, spectacol de deviced drama, dar şi un  program la scenă de dansuri şi cântece tradiţionale vechi (perioada 1750-1850), expoziţie etnografică pe zidurile Bisericii Fortificate realizată în colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema în aer liber dar şi padocuri cu  animale specifice din zonă.

Mai mult detalii despre eveniment, precum şi programul pe zile, puteţi găsi AICI.