Încă un mit spulberat: Femeile parchează maşina mai bine decât bărbaţii

Încă un mit spulberat: Femeile parchează maşina mai bine decât bărbaţii

Un studiu publicat astăzi în Marea Britanie arată că femeile parchează maşinile mult mai bine decât bărbaţii.

Studiul a fost realizat în cele peste 700 de parcări ale grupului NCP. Peste 2.500 de şoferi au fost filmaţi în timp ce parcau maşinile, iar rezultatele i-au uimit chiar şi pe monitorii la şcolile auto. Rezultatul spulberă mai multe mituril legate de femeile la volan

  • Femeile găsesc mult mai repede un loc de parcare, întrucât ele conduc mai încet. Bărbaţii, însă, conduc cu viteză mai mare şi nu observă toate locurile libere disponibile.
  • Studiul mai arată că şoferiţele sunt mult mai atente în momentul în care se poziţionează în dreptul locului şi atunci când efectuează manevrele. Mai mult decât atât, 39% dintre femeile parchează în marşarier cu mare atenţie, exact aşa cum li se recomandă la şcoala de şoferi, faţă de numai 28% dintre şoferii studiaţi, mai imprundenţi şi mai grăbiţi.

S-a observat că 52% dintre maşini se aflau exact în mijlocul locului de parcare. Toate acestea erau conduse de femei. Din rândul bărbaţilor, doar 15% erau parcate ca la carte.

În funcţie de performanţele la volan, cei care au realizat studiul au oferit şi o notă globală şoferilor. Din cele 20 de puncte maxime, femeile au obţinut 13,4, în timp ce bărbaţii au reuşit numai 12,3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Singurul moment în care bărbaţii au avut rezultate mai bune decât femeile a fost la timpul necesar pentru parcare: o medie de 16 secunde pentru bărbaţi, faţă de media femeilor, de 21 de secunde. Neil Beeson, monitor la o şcoală de şoferi, s-a declarat surprins de rezultate, întrucât "bărbaţii erau mult mai buni la condus atunci când învăţau. Dar, femeile par să fie cele care reţin mai bine lecţiile".

Studiul pare să mai contrazică un alt mit, conform căruia bărbaţii au o mai bună percepţie a spaţiului, decât femeile. "Bărbaţii ar trebuie să ofere mai mult respect şoferiţelor, atunci când vine vorba despre parcarea maşinilor. Studiul o demonstrează", a mai precizat Neil Beeson, la postul de televiziune din Marea Britanie ITV.