Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o țară lovită de Coronavirus. Președintele a luat măsuri extreme
Încă o țară lovită de Coronavirus. Președintele a luat măsuri extreme

Încă o țară lovită de Coronavirus. Președintele a luat măsuri extreme

Președintele Algeriei a declarat public că primul caz de coronavirus din țară a fost confirmat la un bărbat venit din Italia pe 17 februarie.
Algeria a declarat primul caz confirmat de coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Italia care a intrat în țară pe 17 februarie și care ulterior a fost mutat în carantină, scrie Jpost.com.
Cazul a fost anunțat de ministrul sănătății în timp ce președintele Abdelmadjid Tebboune a declarat pe Twitter că le-a ordonat autorităților să trateze totul cu maximă seriozitate și precauție. Acesta i-a mai avertizat pe algerieni și să aibă grijă cu ce fel de informații răspândesc în mediul online.
Nordul Italiei, regiune care găzduiește foarte mulți algerieni, a fost epicentrul epidemiei de coronavirus cu mai multe 280 de cazuri confirmate și 11 morți până la acest moment.
Epidemia a lovit Algeria într-o perioadă politică foarte delicată, mai exact după un an de proteste masive care au loc de obicei de două ori pe săptămână.
Tebboune a fost ales în decembrie în ciuda protestatarilor, care anterior au reușit să îl doboare pe predecesorul său, Abdelaziz Bouteflika.