Platforma Rulmentul nu a stârnit interesul investitorilor nici după ce lichidatorii au anunţat că vor recurge la vânzarea ei pe bucăţi. Astfel, după 18 încercări eşuate, astăzi a fost anulată încă o licitaţie pentru vânzarea activelor Rulmentul.
Preţul pachetului bunurilor mobile a fost stabilit la 4.791.204 euro, în timp ce preţul pachetului bunurilor imobile este de 30.389.296 euro, la aceste sume adăugându-se şi TVA-ul.
Deocamdată, pentru bunurile mobile ale societăţii s-au cumpărat patru caiete de sarcini, făcându-se şi două oferte de cumpărare, dar niciunul dintre ofertanţi nu s-a prezentat la licitaţiile de până acum, aşteptând, probabil, să mai scadă preţul.
Eşec după eşec
Din cele 19 licitaţii organizate până în prezent, într-un singur caz ofertanţii s-au şi prezentat la licitaţi şi a fost desemnat un câştigător. Însă, compania care a câştigat licitaţia de la sfârşitul anului 2008, Tâmpa Resort SRL, a fost descalificată pentru că nu a plătit suma de 35,18 milioane de euro în termenul de 90 de zile.
Chiar dacă s-au înregistrat eşecuri pe bandă rulantă, cel mai mare creditor al companiei Rulmentul SA Braşov, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, nu a fost de acord cu propunerea lichidatorilor societăţii de a dezasambla anumite bunuri imobile, pentru care se înregistraseră cereri de achiziţie, ci au aprobat doar vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile.
Lichidatorii, Casa de Insolvenţă Transilvania şi RVA Insolvency, propuseseră vânzarea separată a trei active ale companiei, popicăria, o halî încă nefinalizată şi cantina societăţii, pentru care primiseră oferte de achiziţie din partea a două sau chiar trei companii.
Popicăria este evaluată la preţul de 335.779 de euro, hala nefinalizată la 421.903 euro, iar cantina la 600.847 euro. Aceasta din urmă este dorită şi de Instituţia Prefectului Braşov, care ar vrea să mute acolo Serviciul Paşapoarte. Iar prin această preluare se vor stinge unele datorii ale companiei Rulmentul SA la bugetul statului.