Zeci de mopedişti şi biciclişti au fost traşi pe dreapta, dar nu pentru a fi amendaţi, ci pentru a primi un mic cadou, care uneori le poate salva viaţa, vesta reflectorizantă. Mopediştii şi bicicliştii care nu erau în regulă şi nu aveau măsuri de protecţie minime, au fost opriţi de poliţişti. De această dată au scăpat fără amendă, ba chiar n-au plecat cu mâna goală.

"Acţiunea face parte din proiectele de prevenire şi reducere a accidentelor rutiere în care au fost implicaţi biciclişti şi mopedişti. încercăm să atragem atenţia tuturor participanţilor la trafic asupra riscurilor la care se expun, neţinând cont de prevederile legale", spune subinspectorul Daniel Ştefan Iaroslav, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.

Oamenii au fost încântaţi de ce au primit şi recunosc că uneori sunt şi ei de vină pentru incidentele rutiere. Poliţiştii spun că pe lângă viteza excesivă, o altă cauză a accidentelor în care sunt implicaţi mopediştii şi bicicliştii este faptul că aceştia nu sunt echipaţi corespunzător atunci când ies în trafic. Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen.