Evenimentul Zilei > Actualitate > În Iași, peste 100 de copii nu vor putea începe școala
În Iași, peste 100 de copii nu vor putea începe școala

În Iași, peste 100 de copii nu vor putea începe școala

Situație alarmantă în județul Iași. 120 de copii, cu vârsta între 6 și 14 ani, vor fi nevoiți să facă naveta 10 kilometri, deoarece în școala und ear trebui să învețe încă se fac lucrări de reparații. Semnalul de alarmă a fost tra de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP).

„120 de copii riscă să NU înceapă şcoala!

 

Pe 9 septembrie 2019, USLIP IAŞI invită Mass-media, parlamentarii de Iaşi, Prefectul judeţului Iaşi, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi nu în ultimul rând viitorul Ministru al Educaţiei să participe la „Deschiderea Festivă” a anului şcolar în comuna Sireţel la şcolile Humosu şi Sireţel.

La Şcoală Humosu lucrările vor fi finalizate optimist abia în luna aprilie 2020.

Astfel, 120 de copii cu vârste între 6 şi 14 ani vor fi forţaţi să facă o navetă de 10 km până la Şcoala Slobozia unde se va învăţa în 3 schimburi, asta în situaţia fericită în care conflictul politic din interiorul Consiliului Local Sireţel va conduce la o eventuală votare a bugetului. Există riscul major ca din cauza blocajului politic şi financiar, copiii de la Şcoala Humosu să NU înceapă anul şcolar!

 

La cealaltă unitate „de centru” din Sireţel din cauza nefinalizării celui de-al doilea corp de clădire cursurile se vor desfăşura tot în 3 schimburi!”, scrie pe contul de Facebook al USLIP Iaşi.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: