Evenimentul Zilei > International > În Europa de Est se anunţă o toamnă fierbinte
În Europa de Est se anunţă o toamnă fierbinte

În Europa de Est se anunţă o toamnă fierbinte

În spaţiul post-sovietic se anunţă o criză severă, neluată în seamă de mulţi în occident. Chiar dacă Rusia şi statele vecine sunt mai importante pentru stabilitatea şi prosperitatea Europei decât oricare altă regiune de pe glob, dezinteresul şi necunoaşterea legate de acest spaţiu sunt din păcate foarte răspândite în vest.

În Rusia, protestele sociale iau amploare, ca urmare a modului în care a fost gestionată criza incendiilor din jurul Moscovei şi a scumpirii alimentelor de bază. Sistemul politic creat de Vladimir Putin şi chiar premierul însuşi şi-au pierdut masiv din credibilitate.
În plus, se înmulţesc indiciile că între preşedintele Dimitri Medvedev şi mentorul său Putin ar putea să apară un conflict legat de prezidenţialele din 2012. Rivalitatea dintre cei doi a creat o situaţie politică instabilă şi lipsită de transparenţă.
Unii observatori compară fenomenul cu era Gorbaciov, când acesta a încercat să rezolve criza comunismului printr-o reformă radicală, care a dus la lupte interne aprige şi în final la prăbuşirea întregului sistem.
Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: