În curând, numere scurte de telefon destinate donaţiilor sau diferite plăţi

În curând, numere scurte de telefon destinate donaţiilor sau diferite plăţi

ANCOM supune astăzi consultării publice proiectul de decizie privind alocarea şi utilizarea numerelor naţionale scurte pentru servicii cu valoare adăugată de interes general şi proiectul de decizie privind unele măsuri în domeniul resurselor de numerotaţie şi resurselor tehnice.

Autoritatea a propus completarea Planului Naţional de Numerotaţie prin deschiderea unui nou subdomeniu de numere naţionale scurte, de forma 14vxy.

Acestea vor fi destinate serviciilor cu valoare adăugată de interes general şi supune consultării publice proiectul de decizie privind alocarea şi utilizarea acestora.

Numerele se vor aloca furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, putând fi utilizate de către respectivii furnizori de servicii de comunicaţii electronice, pentru furnizarea propriilor servicii, sau asignate altor furnizori de servicii cu valoare adăugată de interes general.

Şi pentru servicii tehnico - profesionale

Alături de accesul la serviciile de informare din diverse domenii de activitate vor putea fi furnizate şi servicii de consultanţă cu caracter tehnico-profesional, respectiv servicii care facilitează exprimarea unor opţiuni, opinii ori efectuarea unor donaţii sau plata anumitor servicii etc.

Utilizarea acestor numere nu va fi permisă pentru furnizarea serviciilor de divertisment adulţi sau a serviciilor pentru care se pot utiliza, în prezent, alte tipuri de numere scurte (de exemplu, servicii de informaţii privind abonaţii, servicii armonizate cu caracter social sau servicii de interes public la nivel naţional).

Ne puteți urmări și pe Google News