Evenimentul Zilei > Social > „Îmi este frică să stau cu soţul în apartament”. ORAŞUL care s-a umplut de BĂTĂUŞI
„Îmi este frică să stau cu soţul în apartament”. ORAŞUL care s-a umplut de BĂTĂUŞI

„Îmi este frică să stau cu soţul în apartament”. ORAŞUL care s-a umplut de BĂTĂUŞI

Zeci de cazuri de abuzuri asupra copiilor şi soţiilor au fost sesizate autorităţilor din Constanţa. Numărul incidentelor soldate cu violenţă domestică este în creştere faţă de anul trecut.

Iulia din Constanţa, are doi copii şi o situaţie finaciară stabilă, însă trăieşte zi de zi o dramă alături de soţul său, care o supune adesea violenţelor. A încercat să divorţeze, însă bărbatul a ameninţat-o că îi ia copiii, întrucât nu are dovezi că a fost agresată. Copiii săi în vârstă de şase şi opt ani sunt la rândul lor speriaţi de fiecare dată când încep certurile şi scandalurile.
Cazul Iuliei nu este singular, sunt mii de cazuri de acest gen la nivelul întregii ţări. Ministerul Muncii vine în sprijinul acestor victime, printr-o amplă campanie de conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice privind violenţa în familie.
„Avem, până în prezent, 22 de sesizări privind abuzuri asupra copiilor. Şapte din acestea au fost deja confirmate. De asemenea, 17 cazuri au fost semnalate la telefonul de urgenţă din cadrul serviciului DGASPC Constanţa. Comparativ cu anul trecut, au fost înregistrate mai multe situaţii şi care au intrat în atenţia DGASPC, ceea ce este un lucru îngrijorător, însă este posibil ca această creştere să fie datorată şi faptului că oamenii au început să raporteze cazurile observate”, a declarat Mihaela Ristea, directoruladjunct al DGASPC Constanţa, pentru cugetliber.ro.
Legea sancţionează dur agresorii, însă victimele nu sunt, în general, informate în acest sens. „De exemplu, victimele nu ştiu încă faptul că pot apela la ordinul de protecţie, măsură introdusă recent în legislaţie, în luna ianuarie a anului în curs. Agresorul nu are voie să se apropie de victimă la o distanţă mai mică de 500 de metri. În plus, el este cel obligat să părăsească locuinţa şi nu victima”, a adăugat Elena Tudor, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.