IMAGINI SPECTACULOASE. Vezi cum se vede lumea de pe zgârie-nori

IMAGINI SPECTACULOASE. Vezi cum se vede lumea de pe zgârie-nori

Un canadian pasionat de fotografie s-a gândit să obţină o serie de imagini chiar din vârful unor clădiri de tip zgârie-nori. Imaginile sunt atât de bine realizate încât îţi pot da chiar ameţeli dacă ai rău de înălţimi.

Tom Ryaboi este canadian şi are o pasiune ceva mai ciudată: îi place să îşi rişte viaţa pentru a prinde cele mai realiste cadre de pe clădirile foarte înalte din întreaga lume. Hobby-ul său are şi un nume: tooftopping. Până acum el s-a suit pe ceva mai mult de 100 de clădiri înalte şi a obţinut o mulţime de fotografii care uluiesc lumea întreagă.

“Este ca un drog, creează dependenţă. Zi de zi caut o clădire şi mai înaltă pe care să mă urc. Când ajung pe acoperiş şi simt adierea vântului, adrenalina îmi pulsează puternic în vene", a declarat, pentru DailyMail, fotograful canadian.

Ryaboi obţine în mod ilegal aceste imagini. Ele se deghizează pentru a pătrunde în aceste clădiri, care de obicei sunt clădiri de birouri, se fereşte de camere de supraveghere din interior şi se strecoară până pe acoperiş, unde se duce până pe marginile clădirii pentru a obţine cadrele cele mai spectaculoase.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Fac tot ce pot ca să mă pierd în mulţime. Dacă mă urc pe o clădire de birouri, mă îmbrac elegant, ca şi cum aş lucra acolo. Dacă merg pe un şantier în lucru, mă deghizez în muncitor", a mai explicat fotograful.

Pasiunea pentru înălţimi a lui Ryaboi o are încă din copilărie. “Căţărarea este în ADN-ul meu. Când eram mic, tata m-a găsit cocoţat tocmai pe frigider. Nu cred că şi-a dat el seama de atunci ce urma să fac, însă a fost un început pentru mine. Cu toate astea, nu doar înălţimea este cea care contează pentru mine. Cele mai bune imagini le-am obţinut de pe clădiri mai joase, ascunse între altele mult mai mari. Îmi inspiră sentimentul de junglă urbană, înconjurat de beton, oţel şi sticlă", a mai declarat tânărul pentru tabloidul britanic.